Viktor Dehner vann Meterligan

Viktor Dehner med en av sina 36 gäddor från Meterligan 2012.

2012 års upplaga av Meterligan är avslutad. Viktor Dehner från Siljansäs i Dalarna segrade till slut. Han vann före Mattias Epperlein med en segermarginal på drygt 2,5 meter. På tredjeplats kom fjolårsvinnaren Niclas Andersson.
Meterligan 2012 var den jämnaste upplagan i tävlingens historia. Segerresultatet var det högsta sedan 2008 och det har under tävlingsåret anmälts 1057 gäddor av 396 olika fiskare, också detta ett rekord.

Värdig vinnare
Vinnare av denna succé-upplaga av Meterligan heter Viktror Dehner. Nyckeln till segern enligt honom själv var metoden flötestrolling.
– Det kommer upp flest antal stora fiskar per fiskedag med denna metod, säger han.
Viktor har även lagt mycket tid på nattfiske med stora beten under sommarmånaderna. En metod som han tyckte var förvånansvärt effektiv.
Han fiskar helst i rinnande vatten, men flest fiskar har han ändå fått i Siljan.
Från början hade han inte tänkt satsa på Meterligan, men när han blev kvar i toppskiktet kunde han inte gärna trappa ner, utan satsade fullt ut.
– Det blev nog minst 100 fiskedagar under 2012.
Detta leder in på Viktors tips till andra för att lyckas bli en vinnare i Meterligan.
– Mycket fisketid, bra fiskevatten och en metod du behärskar och tror på, det är nyckeln, säger han.
Nästa år tänker Viktor ägna sig åt att utveckla sitt fiske och lämnar toppstriden i Meterligan åt andra. Kanske kommer han tillbaks 2014, med nya metoder och vässad taktik? Fiskejournalen säger grattis och önskar skitfiske under 2013.
Team Perax blogg kan du följa Viktors fiskeäventyr löpande.

6000 gäddor!
För att uppmuntra till återutsättning av stora gäddor startade Fiskejournalen 100-klubben år 2001. Sedan dess har vi registrerat nästan 6000 stora gäddor i klubben. Alla som anmäler en gädda deltar automatiskt i tävlingen Meterligan.
Redan nu har kampen om vinst i Meterligan 2013 börjat. Läs mer här.

Slutställning Meterligan 2013
1. Viktor Dehner, 38,88 meter
2. Mattias Epperlein, 36,32 meter
3. Niclas Andersson, 36,12 meter

 

Annons
AKTUELLT

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!