Vinn en drömresa

Benny Hellström vann en drömresa förra året. Är det din tur i år? (Foto: Martin Falklind)

I Fiskejournalens och ABUs tävling Recordfisken har alla chansen att vinna fina priser. Frågan är ändå om inte Drömresan är vinsten som alla suktar efter.
Benny Hellström från Hedemora blev framröstad av er läsare som vinnare av Drömresan 2010. I Fiskejournalen nummer 7-8 kan du läsa allt om Bennys äventyr.
Att fånga en stor fisk är en dröm för många sportfiskare. När du lyckas med bedriften ger Fiskejournalen och ABU dig chansen att förlänga lyckan – om du anmäler fisken till Recordfisken. Varje månad belönas tre bidrag med bemärkelsen ”Månadens fisk”. Dessa får en specialgraverad Ambassadeur-rulle från Abu Garcia.
När tävlingsåret är slut utser juryn tolv värdiga kandidater som går till slutomröstning. Samtliga kandidater presenteras med text och bild i tidningen och på hemsidan. Ni läsare röstar sedan fram er favorit till segern.

Förra året fick Benny Lindström, Hedemora, flest röster. 73-åriga Benny fick åka till en av världens vackraste och mest välbevarade platser – Seychellerna. Här fångade han segelfisk, haj, tonfisk och en massa exotiska arter.
Läs om Bennys drömresa i senaste Fiskejournalen och missa inte filmen på Fiskejournalens webb-tv. Klicka här för att komma direkt till filmen.
Glömde vi nämna att ni även har chansen att vinna en Ambassadeur 5000 CDL i äkta guld? Läs mer om Recordfisken här och förgyll ditt framtida fiske.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!