Jämtkraft bryter blockaden!

Jämtkrafts pressansvarige Karin Bodén har nu tagit upp kommunikationen med Fiskejournalen.

Nu vill Jämtkraft kommunicera med Fiskejournalen igen, efter tre års tystnad.

Under hösten 2011 började Fiskejournalen publicera en lång rad notiser om Jämtkrafts agerande under de första fem åren av 2000-talet. Efter den massiva kritiken inrättade Jämtkraft en miljöfond, med ett syfte att finansiera upprättandet av fiskvandringsvägar. Jämtkraft skrev i pressmeddelande att de kan tänka sig denna åtgärd ”när det är ekologiskt motiverat och ekonomiskt rimligt”. Därefter lät dåvarande presstalesman, Anders Rubensson, meddela att bolaget hädanefter inte ville ha någon mer kontakt med Fiskejournalen (se notis).
Jämtkrafts nuvarande pressansvarige, Karin Bodén, har nu brutit isen genom att kontakta tidningen och hon vill ha en rättelse i en nyligen publicerad notistext rörande kampanjen om Långforsen.
I notistexten, som Karin Bodén önskar ändra, framgick inte under vilken tidsrymd två skandaler utspelades och som läsare kunde man vilseledas och tro att händelserna skett nyligen.
Vi vill därför förtydliga att både ”kuppen mot fiskevårdsområdet” (se artikel i ÖP här) samt ”hotet mot Mitthögskolan om att dra in anslaget” (se notis här) skedde under början av 2000-talet. Vi har justerat tidsangivelsen i den notis som Karin Bodén reagerat mot (se notis här). Dock handlar det om samma kraftverk på samma plats.
Fiskejournalen ber givetvis om ursäkt om den tidigare texten kunnat missförstås, vi välkomnar även Jämtkrafts önskan om att öppna upp kommunikationen igen.
– Att blockaden är bruten och att Jämtkraft har en ny pressansvarig ger hopp om en ny attityd gentemot både natur och media, säger Martin Falklind, chefredaktör på Fiskejournalen.
Han hoppas också att skandaler av den typ som finns i denna film också är över.
Här kommer du till kampanjsidan. Hjälp oss och Långforsen genom att skicka ett brev även du.

Annons
AKTUELLT

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!