[/caption] " /> Fiskeguider för fiskevård | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fiskeguider för fiskevård

Fiskeguiderna Johan Broman, Tomas Edenfeldt och Fredrik Sjöblom vill bidra till fiskevården i Stockholms län genom att regelbundet köpa Fiskevårdsdekalen.

Fiskeguiderna och fiskeprofilerna Johan Broman, Tomas Edenfeldt och Fredrik Sjöblom har beslutat att skänka pengar till fiskevård vid varje fiskeguidning.
Trion ska, under ett år i taget, bidra till fiskevården i Stockholms län genom att regelbundet köpa Fiskevårdsdekalen vars intäkter går till konkreta fiskevårdande åtgärder. För varje heldagsguidning, till ordinarie pris, köps det in en dekal som fiskegästerna får ta med sig hem efter fisket. Tanken bakom projektet är att bidra till friska fiskstammar, en bättre miljö och att sprida kunskapen om Fiskevårdsdekalen till fiskare.
Du kan även själv köpa Fiskevårdsdekalen genom att betala in 100 kr till pg 155 89 79 – 9. Märk inbetalningen tydligt med namn och adress så får du hem dekalen i brevlådan.
Läs mer om fiskevård i Stockholms län här.

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta