Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Fiskeguider säljer båtar

Fiskeguiderna Tommy Nerstrand, Bengtsfors och Petter Larsson, Kristinehamn öppnar båtfirma. Båtarna de kommer att sälja heter McLay-båtar och tillverkas i Nya Zealand.
Det kan ju tyckas vara lite långsökt att hämta båtar ända från andra sidan jordklotet, men Tommy och Petter menar att de hittat optimala sportfiskebåtar ”down under”. De båda har ju varit med ett tag och har hunnit skaffa sig rejäla erfarenheter av hur en sportfiskebåt ska se ut och fungera.
Tommy och Petter bildar ett nytt bolag, McLay Boats Scandinavia och kommer till att börja med att erbjuda sex olika modeller, mellan 4,40 och 7,20 meters längd. Båtarna är byggda i aluminium och det finns både styrpulpet- och kabinbåtar i sortimentet.
Självklart kommer de båda att köra varsin McLay-båt i guideverksamheten. De har valt 7,20-modellen, en förkabinbåt med stort och öppet akterdäck.
Inom kort kommer de att öppna en egen hemsida, men tills vidare går det bra att ta kontakt per mail eller telefon.
Svenne Andersson

McLay-båtarna är byggda för sportfiske och finns i en uppsjö av olika storlekar och modeller.


Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta