Köpa gäddfiske prylar?

Här samlar vi alla fiskeprylar som har med gäddfiske att göra. Smidigt & enkelt.

Gäddan är helt klart Sveriges populäraste sportfisk. På goda grunder. Gäddan kan väga över 20 kg och mäta uppemot 140 cm. Den finns i alla typer av vattendrag, från norr till söder. Du kan fånga den på både spinn, mete, fluga och isfiske. Dessutom har den ett utseende som både fascinerar och skrämmer. Med sina 700 sylvassa tänder i det skräckinjagande gapet gör den slarvsylta av sina bytesfiskar, och är man inte förberedd biter den av linan på ett ögonblick eller rätar ut krokarna på vobblern. Så det är inte särskilt förvånande att många sportfiskare har gäddan som sin favoritfisk.

Det finns mängder med metoder och prylar inom gäddfisket. Vi har kunskapen och prylarna du behöver när du ska fånga storgäddan. Från vanligt spinnfiske med spinnare och stora jiggar till jerkfiske med skedlösa beten samt flugfiske med stora gäddflugor. Utvald kvalitetsutrustning som bevisligen fångar mycket fisk.

Läs mer Förminska text
Guide: Välja spölängd & kastvikt
Guide: Välja rätt flätlina
Guide: Välja rätt haspelrulle
Guide: Rigga stora gummibeten
Sida
Visa som Rutnät Listvy

717 Produkter

 1. Fladen Metset Gädda 14 g
  Fladen

  Metset Gädda 14 g

  Pris: 69 kr
 2. Darts Strong Snap beteslås svart
  Darts
  Betyg:
  80%

  Strong Snap beteslås svart

  Rek. 59 kr Pris: Fr. 55 kr
  Välj variant
 3. Darts Pärlor Fluo Mix 36-pack
  Darts

  Pärlor Fluo Mix 36-pack

  Rek. 59 kr Pris: 55 kr
 4. Darts Genomlöpartackel Kit
  Darts

  Genomlöpartackel Kit

  Rek. 189 kr Pris: 169 kr
 5. Abu Garcia Beast Stinger 2-pack
  Abu Garcia
  Betyg:
  80%

  Beast Stinger 2-pack

  Rek. 142 kr Pris: Fr. 131 kr
  Välj variant
 6. Fladen Metset Gös/Gädda 12 g
  Fladen

  Metset Gös/Gädda 12 g

  Rek. 69 kr Pris: 64 kr
  52 kr
 7. Savage Gear Weedless offsetkrok svart 6-pack
  Savage Gear

  Weedless offsetkrok svart 6-pack

  Rek. 79 kr Pris: Fr. 72 kr
  Välj variant
 8. Darts Metset Abborre Mini
  Darts

  Metset Abborre Mini

  Pris: 98 kr
 9. Wiggler MR20 metflöte 3.5 g inkl. rev med 8 krok 1-pack
  Wiggler

  MR20 metflöte 3.5 g inkl. rev med 8 krok 1-pack

  Rek. 39 kr Pris: 36 kr
 10. Ron Thompson Bombarda 2-pack
  Ron Thompson

  Bombarda 2-pack

  Rek. Pris: Fr. 99 kr 39 kr
  Välj variant
 11. Darts Flötesstopp Glidknut 5-pack
  Darts

  Flötesstopp Glidknut 5-pack

  Pris: 48 kr
 12. Abu Garcia Sölv krok-kit till havsöringsbeten 12+20-pack
  Abu Garcia

  Sölv krok-kit till havsöringsbeten 12+20-pack

  Rek. 142 kr Pris: 139 kr
 13. Berkley Fusion19 Small trekrokskit [stl. 4, 6, 8] 30-pack
  Berkley

  Fusion19 Small trekrokskit [stl. 4, 6, 8] 30-pack

  Rek. 199 kr Pris: 179 kr
 14. Darts Metset Gädda
  Darts

  Metset Gädda

  Rek. 139 kr Pris: 129 kr
Sida
Visa som Rutnät Listvy

717 Produkter

Fiska gädda

Gäddan har gjort en kometkarriär i svenskt sportfiske. Från att under 1900-talet av många vara ansedd som en ”skräpfisk” som endast förstörde våra fiskevatten har den idag status av ett riktigt högvilt inom det svenska sportfisket. Drömmen om 10-kilosgäddan följer alla sportfiskare genom karriären. Gäddan finns över hela landet i alla typer av vattendrag och säger sällan nej till ett väl presenterat bete!

 

Utrustning för gäddfiske

Det svenska rekordet på gädda är 21,07 kg så det säger sig självt att det krävs rejäla grejer när man ska fiska gädda. Det som styr valet av utrustning är dock vikten på betet som man ska fiska med. Desto tyngre bete man ska kasta desto kraftigare utrustning behöver man. Vill man börja fiska gädda rekommenderar vi ett haspelspö omkring 8’ långt och en kastvikt runt 20-60g kombinerad med en haspelrulle i storlek 4000 och med en flätlina i dimensionen 0,20-0,25mm. Ett färdigt haspelset är ett bra ställe att börja.

Riktar man sig efter stor gädda och vill fiska med beten från 100g och uppåt är ofta en spinnutrustning med en kraftig multirulle eller och tjock flätlina ett bra alternativ.

När man fiskar gädda är det två saker man inte får glömma; tafs och kroklossare! Gäddans tänder är både många och vassa så fiskar man utan tafs kommer linan garanterat gå av och stoppar man in handen utan tång så kommer man göra sig illa.   

 

Drag för gädda

Gäddan är en allätare som framför allt äter fisk men som inte heller säger nej till sjöfåglar, grodor, möss eller andra smådjur som råkar simma förbi. Gäddbeten finns därför i en uppsjö olika varianter men de vanligaste gäddragen är olika typer av wobblers, skeddrag och gummibeten. Gummibeten för gädda finns i tusentals olika storlekar, färger och former. En fördel med gummibeten är att man kan rigga dem med olika krokar och vikter för att få dem att fiska på olika sätt.

För ett lyckat gäddfiske bör man ha olika typer av beten i olika färger och storlekar för att kunna anpassa sitt fiske till olika situationer. En nyckel kan verkligen vara att prova olika storlek på betet. Gäddan är glupsk och tar gärna stora beten men ibland kan det vara en liten spinnare som lyckas trigga till hugg när inget annat fungerar. Gäddfiskarens beteslåda bör innehålla beten som är allt från 5-40cm långa.    

 

Tre tips för ett bättre gäddfiske:

 • Gäddan söker sig alltid till betesfisken. Om du hittar betesfisk så kommer du hitta gäddan.
 • En krusad vattenyta och lite moln på himlen är optimalt för gäddfiske. Är det soligt och spegelblank vattenyta så blir gäddan som regel skygg och svårflörtad.
 • Gäddan uppehåller sig gärna vid olika strukturer där den kan gömma sig och sedan överraska sina byten. Gräsflak, djupvassar, grynnor och djupbranter är ofta bra ställen för stor gädda!