Bästa fiskerullen 2022

Ska du köpa en ny fiskerulle? Vet du vilken typ av fiskerulle du ska köpa? Vilken storlek? Det finns mängder med fiskerullar på marknaden idag, så det är inte lätt att veta vad man ska välja. För att göra det lättare har vi tittat närmare på ett urval modeller och kokat ned all teknisk information till det viktigaste – det som betyder något för dig och ditt fiske.

Generaliserar man lite så är haspelrullen det bästa valet när du fiskar med lätta och medeltunga beten medan multirullen briljerar vid tyngre fiske. Som nybörjare är det självklara valet en haspelrulle. Den är betydligt enklare att fiska med och själva kastmomentet är lätt att lära sig.

Okuma Inspira Blue frambromsad haspelrulle

En kanonrulle, till ett toppenpris!

Vår favorit (haspel)

Okuma Inspira Blue är en av Okumas toppmodeller. Rullen är konstruerad av C-40X-kolfiber som gör den extremt tålig och lätt. Den styva och stabila konstruktionen förhindrar att stativet vrider sig och håller alla komponenter plats. Spole och vevhandtag i aluminium. Utrustad med 8 kullager och ett rullager i rostfritt stål. Saltvattenstålig. Finns i 3 storlekar.

VarumärkeOkuma
Pris1049 kr hos Fiskejournalen

Shimano Vanford haspelrulle

Ny klassiker från Shimano. Extremt lätt rulle med en silkeslen gång.

Toppklass (haspel)

Nya Shimano Vanford ersätter den ikoniska och omåttligt populära Stradic Ci4+. Rullens stativ är tillverkar av det ultralätta materialet Ci4+ som är lätt och vridstyvt. Inuti hittar du kallpressade HAGANE-drev, Micromodule Gear II och Silent Drive, som gör att du får en silkeslen gång och brutal styrka. En superrulle till det lättare fisket, men fungerar såklart utmärkt till gädda och gös. Saltvattenstålig. Finns i 5 storlekar.

VarumärkeShimano
Pris2142 kr hos Fiskejournalen

Shimano Sedona FI frambromsad haspelrulle

En mycket prisvärd haspelrulle.

Bästa budgetrullen (haspel)

Köper du en Shimano Sedona får du mycket för pengarna. Den är perfekt för nybörjaren eller som backup-rulle för den mer erfarne fiskaren. Utrustad med Hagane-drev för maximal slitstyrka och G-Free Body som ger bättre balans med rulle och spö. Varispeed 2 linuppläggning för långa problemfria kast. Finns i 5 storlekar.

VarumärkeShimano
Pris789 kr hos Fiskejournalen

PENN Battle III haspelrulle

Här snackar vi slitvarg i ordets rätta betydelse.

Mycket bra köp (haspel)

Penns trotjänare Battle finns sedan förra året i en ny uppdaterad version. Den är nu starkare, smidigare och mer hållbar än någonsin tidigare, och då ska man veta att Penn Battle alltid har haft ett gott rykte om att vara extremt slitstark. Rullarna är utrustade med Penns patenterade CNC Gear-teknologi, HT-100 bromssystem, stativ och gavlar i metall samt 5+1 rostfria kullager. Spolen är anpassad för flätlinor, dvs man behöver inte grunda med nylonlina eller tejp, smidigt! Finns i 12 storlekar.

VarumärkePENN
Pris999 kr hos Fiskejournalen

Abu Garcia Revo Beast X lågprofilsrulle

Pålitlig slitvarg i smidig storlek för gäddfisket.

Bästa gäddrullen (multi)

Revo Beast är Abu:s storsäljare när det kommer till lågprofilrullar i gäddstorlek. Många nöjda gäddfiskare uppskattar rullens smidiga storlek och att den håller för tungt och krävande spinnfiske. Med Revo Beast får du också imponerande kastlängder och en rejäl slirbroms med bromsverkan på 14 kilo. Passar lika bra till downsizefisket som till fisket med stora beten. Finns både som vänster- och högervevad.

VarumärkeAbu Garcia
Pris1999 kr hos Fiskejournalen

13 Fishing Inception Sport Z lågprofilrulle

Superfräck lågprofilare av hög kvalitet.

Mycket bra köp (multi)

13 Fishing Inception Sport Z är en lågprofilsrulle fullpackad med så mycket kvalitet att den borde kosta betydligt mer. Rullen är slitstark och byggd för att hålla hela vägen, vilket komponenterna skvallrar om. Här finns japanska Hamai-drev, CZB-teknologi, Arrowhead linspridare och det patenterade Beetle Wing Rapid Access-system tillsammans med en lång rad andra finesser som är svåra att matcha till samma pris. 200-storlek, dvs passar utmärkt till lättare gäddfiske, gös- och abborrfiske samt öring- och laxfiske. Finns både som höger- och vänstervevad.

Varumärke13 Fishing
Pris1499 kr hos Fiskejournalen