Bästa fiskerullen 2022

Ska du köpa en ny fiskerulle? Vet du vilken typ av fiskerulle du ska köpa? Vilken storlek? Det finns mängder med fiskerullar på marknaden idag, så det är inte lätt att veta vad man ska välja. För att göra det lättare har vi tittat närmare på ett urval modeller och kokat ned all teknisk information till det viktigaste – det som betyder något för dig och ditt fiske.

Generaliserar man lite så är haspelrullen det bästa valet när du fiskar med lätta och medeltunga beten medan multirullen briljerar vid tyngre fiske. Som nybörjare är det självklara valet en haspelrulle. Den är betydligt enklare att fiska med och själva kastmomentet är lätt att lära sig.

Okuma Inspira Blue frambromsad haspelrulle

En kanonrulle, till ett toppenpris!

Vår favorit (haspel)

Okuma Inspira Blue är en av Okumas toppmodeller. Rullen är konstruerad av C-40X-kolfiber som gör den extremt tålig och lätt. Den styva och stabila konstruktionen förhindrar att stativet vrider sig och håller alla komponenter plats. Spole och vevhandtag i aluminium. Utrustad med 8 kullager och ett rullager i rostfritt stål. Saltvattenstålig. Finns i 3 storlekar.

VarumärkeOkuma
Pris649 kr hos Fiskejournalen

PENN Battle III haspelrulle

Här snackar vi slitvarg i ordets rätta betydelse.

Mycket bra köp (haspel)

Penns trotjänare Battle finns sedan förra året i en ny uppdaterad version. Den är nu starkare, smidigare och mer hållbar än någonsin tidigare, och då ska man veta att Penn Battle alltid har haft ett gott rykte om att vara extremt slitstark. Rullarna är utrustade med Penns patenterade CNC Gear-teknologi, HT-100 bromssystem, stativ och gavlar i metall samt 5+1 rostfria kullager. Spolen är anpassad för flätlinor, dvs man behöver inte grunda med nylonlina eller tejp, smidigt! Finns i 12 storlekar.

VarumärkePENN
Pris1439 kr hos Fiskejournalen

Daiwa Tatula HD 200H LTD baitcastrulle

Mattsvart kraftpaket i ett smidigt format.

Mycket prisvärd! (multi)

Daiwa Tatula HD är ett kraftpaket i mindre format, perfekt till normalt och lättare gäddfiske sk downsizing. Rullen är utrustad med det patenterade TWS T-Wing system vilket gör kasten längre. Den har större linkapacitet tack vare sin djupa ”free floating” aluminiumspole. Daiwa Tatula HD har dessutom en större vev (100 mm) som ger ökad vevkraft. Finns både som höger- och vänstervevad.

VarumärkeDaiwa
Pris2049 kr hos Fiskejournalen

13 Fishing Inception Sport Z lågprofilrulle

Superfräck lågprofilare av hög kvalitet.

Mycket bra köp (multi)

13 Fishing Inception Sport Z är en lågprofilsrulle fullpackad med så mycket kvalitet att den borde kosta betydligt mer. Rullen är slitstark och byggd för att hålla hela vägen, vilket komponenterna skvallrar om. Här finns japanska Hamai-drev, CZB-teknologi, Arrowhead linspridare och det patenterade Beetle Wing Rapid Access-system tillsammans med en lång rad andra finesser som är svåra att matcha till samma pris. 200-storlek, dvs passar utmärkt till lättare gäddfiske, gös- och abborrfiske samt öring- och laxfiske. Finns både som höger- och vänstervevad.

Varumärke13 Fishing
Pris1099 kr hos Fiskejournalen