Bästa haspelrullen 2022

Ska du köpa en ny haspelrulle? Det finns många olika modeller och storlekar av haspelrullar, så det är inte lätt att veta vilken rulle man ska köpa. Att utnämna en haspelrulle som är bäst bland alla rullar på marknaden är svårt eftersom det beror lite på vad man är ute efter. För att göra det lättare att välja har vi tittat närmare på ett urval modeller och kokat ned all teknisk information till det viktigaste – det som betyder något för dig och ditt fiske.

Okuma Inspira Blue frambromsad haspelrulle

Svårslagen prestanda som borde kosta betydligt mer!

Fiskejournalens favorit

Okuma Inspira Blue är en av Okumas toppmodeller. Rullen är konstruerad av C-40X-kolfiber som gör den extremt tålig och lätt. Den styva och stabila konstruktionen förhindrar att stativet vrider sig och håller alla komponenter plats. Spole och vevhandtag i aluminium. Utrustad med 8 kullager och ett rullager i rostfritt stål. Saltvattenstålig. Finns i 3 storlekar.

VarumärkeOkuma
Pris1049 kr hos Fiskejournalen

Shimano Vanford haspelrulle

Ny klassiker från Shimano. Extremt lätt rulle med en silkeslen gång.

Toppklass

Nya Shimano Vanford ersätter den ikoniska och omåttligt populära Stradic Ci4+. Rullens stativ är tillverkar av det ultralätta materialet Ci4+ som är lätt och vridstyvt. Inuti hittar du kallpressade HAGANE-drev, Micromodule Gear II och Silent Drive, som gör att du får en silkeslen gång och brutal styrka. En superrulle till det lättare fisket, men fungerar såklart utmärkt till gädda och gös. Saltvattenstålig. Finns i 5 storlekar.

VarumärkeShimano
Pris2142 kr hos Fiskejournalen

Shimano Sedona FI frambromsad haspelrulle

En mycket prisvärd haspelrulle.

Bästa budgetrullen

Köper du en Shimano Sedona får du mycket för pengarna. Den är perfekt för nybörjaren eller som backup-rulle för den mer erfarne fiskaren. Utrustad med Hagane-drev för maximal slitstyrka och G-Free Body som ger bättre balans med rulle och spö. Varispeed 2 linuppläggning för långa problemfria kast. Finns i 5 storlekar.

VarumärkeShimano
Pris789 kr hos Fiskejournalen

PENN Battle III haspelrulle

Här snackar vi slitvarg i ordets rätta betydelse.

Mycket bra köp

Penns trotjänare Battle finns sedan förra året i en ny uppdaterad version. Den är nu starkare, smidigare och mer hållbar än någonsin tidigare, och då ska man veta att Penn Battle alltid har haft ett gott rykte om att vara extremt slitstark. Rullarna är utrustade med Penns patenterade CNC Gear-teknologi, HT-100 bromssystem, stativ och gavlar i metall samt 5+1 rostfria kullager. Spolen är anpassad för flätlinor, dvs man behöver inte grunda med nylonlina eller tejp, smidigt! Finns i 12 storlekar.

VarumärkePENN
Pris999 kr hos Fiskejournalen

Gunki GT FV frambromsad haspelrulle

Pålitlig haspelrulle för billig peng

Budgetrulle med god kvalité

Gunki GT FV är en behaglig rulle som gör sitt jobb utan något strul. Man får ett bra grepp med deras ”easygrip” handtag. Tre välsmorda kullager + ett nål/glidlager. För runt 400 kr får man helt enkelt en bra fungerande haspelrulle som kan spola på runt 230 mm 0,17mm lina.

VarumärkeGunki
Pris499 kr hos Fiskejournalen