Bästa spinnspöet 2022

Ska du köpa ett nytt spinnspö inför nya säsongen? Eller är det dags att ta steget från haspel- till spinnspö? Eftersom det finns så många fabrikat och modeller på marknaden kan det vara svårt att veta vilken spö man ska köpa. Vi har tittat närmare på några av årets hetaste modeller, och försöker reda ut frågetecknen kring vilket spinnspö som passar dina ändamål bäst.

Savage Gear Browser V2 Trigger spinnspö

Premium gäddspö som egentligen skulle kosta betydligt mer!

Fiskejournalens favorit

Browser V2 från Savage Gear är ett lyxigt och väl genomtänkt gäddspö byggt av högkvalitativa komponenter. Den berömda Toray-klingans styrka fäster enkelt betet i mothugget och tröttar ut grov fisk under fajt. Samtidigt som spöet är starkt så är det ändå väldigt lätt, för att du som fiskare ska orka med alla hundratals kast en effektiv fiskedag kräver. Spöet är utrustad med spöringar av hög klass samt ett dubbellåsande rullfäste som effektivt eliminerar trista glapp. Finns i två versioner, ett för det lättare gäddfisket (-100 gram)och ett för det lite tyngre (-150 gram).

VarumärkeSavage Gear
Pris2499 kr hos Fiskejournalen

Svartzonker Black Series Pro spinnspö

Uppdaterad storsäljare som ligger helt rätt i pris.

Bästa budgetspöet

Svartzonker Black Series har de senaste åren varit en av de mest sålda spöna – bra prisläge och bra kvalitet. Inför 2021 har Svartzonker uppgraderat spöserien. The Horizon, som version 2 heter, har en lättare och snabbare klinga, tåliga spöringar och delat EVA-handtag. Mellanspöet McRubber & Tail är ett klockrent spinnspö till fiske med stora jiggar, tailbeten och wobblers. Med lagom längd (8’4”) och en rejäl ryggrad (50-160 gram) är detta ett utmärkt allroundspö till gäddfisket. The Horizon finns i 11 modeller, både för haspel och spinn.

VarumärkeSvartzonker
Pris1063 kr hos Fiskejournalen

Abu Garcia Mass Beat II spinnspö

Svårslagen prestanda med härlig känsla.

Mycket bra köp

Mass Beat II från Abu Garcia är en elegant spöserie i svart och guld med svårslagen prestanda. Lätt, stryktålig klinga i 3M Powerlux 300 med härlig respons och snabb aktion. Powerlux 300 innehåller Nano-bindemedel, vilket resulterar i en stark och lätt klinga utan några svaga punkter. Spöna är utrustade med exklusivt Fuji-rullfäste, Fuji K-spöringar och delat EVA-handtag för bekvämt grepp. Abu Garcia Mass Beat II är ett utmärkt val för den erfarne predatorfiskaren. Finns i 7 modeller.

VarumärkeAbu Garcia
Pris999 kr hos Fiskejournalen

Westin W3 Finesse Crank-T 2nd spinnspö

Ett suveränt abborrspö till ett förhållandevis lågt pris.

Bästa abborrspöt

Populära spöserien W3 från Westin är nu uppdaterad med en lättare och tåligare grafitklinga samt mindre justeringar på rullfästen, handtag och spöringar. En bra spöserie har nu blivit superbra! W3 Finesse Crank-T 10-30 gram är ett specialspö för fiske med mindre hårdbeten och flätlina. Den djupa aktionen hos klingan kompenserar för den stumma flätlinan utan att ge avkall på känsla, kroknings- och drillningsegenskaper. Lite som att använda fluorocarbon trots att du kör med flätlina. Samtidigt ser spöets låga vikt och delade handtag hela tiden till att du har en härlig känsla och perfekt kontakt med betet. Kolla även in W3-T Finesse T&C, även det ett fantastiskt abborrspö men med snabbare och toppigare aktion. Det bör nämnas att det finns 83 spön i W3-serien!

VarumärkeWestin
Pris1132 kr hos Fiskejournalen

Westin W10 Powercast-T spinnspö 8' XXH 40-150 g

Värstingspöet nr. 1 – för dig som vill fiska med det absolut bästa!

Toppklass

W10 Powercast-T är det ultimata allroundspöet för gäddfiske. Med detta spö kan du använda alla dina beten i alla typer av vatten och förhållanden. Den tunna högpresterande handgjorda klingan har styrkan för stora beten och tuffa förhållanden men också känsligheten och en låg vikt för att hantera mindre beten. Du behöver i princip bara detta spö. Westin W10-spön är försedda med halkfria rullfästen från Fuji, de bästa trasselfria ringarna, Titanium Torzite från Fuji och rostfria krokhållare från Seaguide. De lätta G-Hyper kolfiberhandtagen är specialdesignade för extremt bra och bekvämt grepp – både i kallt väder och under varma sommardagar. W10 Powercast-T är 8 fot långt med en lämplig kastvikt på 40-150 gram.

VarumärkeWestin
Pris8268 kr hos Fiskejournalen