Bästa spinnspöet 2022

Ska du köpa ett nytt spinnspö inför nya säsongen? Eller är det dags att ta steget från haspel- till spinnspö? Eftersom det finns så många fabrikat och modeller på marknaden kan det vara svårt att veta vilken spö man ska köpa. Vi har tittat närmare på några av årets hetaste modeller, och försöker reda ut frågetecknen kring vilket spinnspö som passar dina ändamål bäst.

Savage Gear Browser V2 Trigger spinnspö

Premium gäddspö som egentligen skulle kosta betydligt mer!

Browser V2 från Savage Gear är ett lyxigt och väl genomtänkt gäddspö byggt av högkvalitativa komponenter. Den berömda Toray-klingans styrka fäster enkelt betet i mothugget och tröttar ut grov fisk under fajt. Samtidigt som spöet är starkt så är det ändå väldigt lätt, för att du som fiskare ska orka med alla hundratals kast en effektiv fiskedag kräver. Spöet är utrustad med spöringar av hög klass samt ett dubbellåsande rullfäste som effektivt eliminerar trista glapp. Finns i två versioner, ett för det lättare gäddfisket (-100 gram)och ett för det lite tyngre (-150 gram).

VarumärkeSavage Gear
Pris1799 kr hos Fiskejournalen

Westin W3 Finesse Crank-T 2nd spinnspö

Ett suveränt abborrspö till ett förhållandevis lågt pris.

Populära spöserien W3 från Westin är nu uppdaterad med en lättare och tåligare grafitklinga samt mindre justeringar på rullfästen, handtag och spöringar. En bra spöserie har nu blivit superbra! W3 Finesse Crank-T 10-30 gram är ett specialspö för fiske med mindre hårdbeten och flätlina. Den djupa aktionen hos klingan kompenserar för den stumma flätlinan utan att ge avkall på känsla, kroknings- och drillningsegenskaper. Lite som att använda fluorocarbon trots att du kör med flätlina. Samtidigt ser spöets låga vikt och delade handtag hela tiden till att du har en härlig känsla och perfekt kontakt med betet. Kolla även in W3-T Finesse T&C, även det ett fantastiskt abborrspö men med snabbare och toppigare aktion. Det bör nämnas att det finns 83 spön i W3-serien!

VarumärkeWestin
Pris1249 kr hos Fiskejournalen