Annons
100-klubbare på Buster Jerk | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
100-klubbare på Buster Jerk

Petter Lindström är ny medlem i 100-klubben och får en vobbler från CWC.

Petter Lindström från Åby är 100-klubbens nyaste medlem. Han fångade en gädda på 106 centimeter, fotograferade och släppte sedan tillbaks den. Nu kan han se fram emot att få en vobbler från CWC, precis som alla nya medlemmar i 100-klubben.
– Vi låg precis utanför en udde och kastade in i viken när gäddan högg på cirka två meters djup, berättar Petter Lindström i sin anmälan.
Gäddan gav en ganska häftig fajt, men till slut kunde den lyftas in i båten för att mätas och fotograferas innan den återsattesi sjön Glans vatten. Som hämtat ut 100-klubbens regelbok.
Eftersom Petter är ny medlem i 100-klubben skickar vi en vobbler från CWC till honom. Samma belöning gäller givetvis alla nya medlemmar.
Läs mer här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
48 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Håll koll på vilka regler som gäller för torskfiske i Östersjön.
Bara två torskar per dag – kvoter omfattar fritidsfisket

Tidigare i veckan beslutade EU-ministrarna om fiskekvoterna för Östersjön nästa år. Det innebär också att reglerna för fritidsfisket efter torsk har fastställts.

De beslutade kvoterna innebär en bag-limit på fem torskar per fiskare och dag i västra Östersjön (område SD 22-24). Mellan 1 februari–31 mars i område SD 22-24 gäller en bag-limit på endast två torskar per fiskare och dag.
Fritidsfisket kommer med andra ord att regleras på samma sätt under 2021 som det gjordes under 2020.

Fritidsfiske av torsk i delområde 24 utanför 6 nautiska mil (NM) från baslinjen är förbjudet under 2021. Fiske av torsk är också förbjudet för fritidsfiskare i hela delområdet 25 och 26.
På Havs- och Vattenmyndighetens hemsida kan du läsa allt om vilka fiskeregler som gäller i respektive område.

Du kanske även gillar detta