Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
100-klubbare på spinnare

Christian Bernow är ny medlem i 100-klubben.

Christian Bernow från Trollhättan bottenmetade i Slumpån. Plötsligt började det plaska i vassen. Han knöt på en spinnare och kastade ut. Ett ögonblick senare högg gäddan.
Man behöver inte använda stora beten för att fånga gammelgäddan. Detta kan Christian Bernow från Trollhättan skriva under på. Han och några vänner bottenmetade i Slumpån när det plötsligt började plaska i vassen.
– Efter en stund kunde jag inte hålla mig, så jag slängde ut min 12 grams gul-gröna spinnare på måfå precis bredvid vassen, säger Christian.
Efter några vevtag blev det tvärstopp. Han försökte få loss det förmodade bottennappet genom att gå i sidled och lirka loss betet. Då gjorde gäddan en explosiv rusning och Christian hade ingenting emot att byta bottennapp mot 100-klubbare.
– Dagen var räddad, säger han i sin anmälan till 100-klubben
Här hittar du information om 100-klubben.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta