Vill ni åka på Fiskekryssningen i år, men har en tight ekonomi. Då ska ni boka nu! " /> 14 dagar kvar på boka-tidigt-rabatten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Glada fiskare på årets roligaste sportfiskehändelse - Fiskekryssningen.
14 dagar kvar på boka-tidigt-rabatten

Vill ni åka på Fiskekryssningen i år, men har en tight ekonomi. Då ska ni boka nu!
Med boka-tidigt-rabatten får ni biljetten upp till 25 procent billigare. Det billigaste alternativet kostar då 490 kronor istället för 650 kr. En lite bättre hytt för två kostar 870 kr istället för 990 kr per person.
I år kommer vi satsa på fler olika spår under det intensiva dygn som Fiskekryssningen äger rum. Vi kommer att köra en ekolodsskola med både föreläsningar och demonstrationer av olika ekolod. Det blir en gösshow, där svenska gösseliten ställs mot väggen, det blir en hel mässa med fiskedestinationer, flugbindningsworkshops, föreläsningar av alla de slag samt whiskyprovning. Det finns något för alla!
Ring och boka direkt innan platserna tar slut. Boka-tidigt-rabatten är begränsad till de 200 första som bokar innan 31 maj.
Läs mer på Fiskekryssningen.se eller ring direkt och boka på 08-666 33 33.
Se Fiskekryssningensfilm.

 

 

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta