" />
Annons
17-åring får monsterflundra | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Hans Hällman
"Ååhhh, ojojojojoj!". Spänningen ombord går inte att ta miste på när hälleflundran rusar i det grunda vattnet. Bild: Fiskeavisen
17-åring får monsterflundra

Isak Almlås fick nyligen uppleva sitt livs drömhugg när han på grunt vatten utanför norska Steigen krokade en enorm hälleflundra. Den 17-åriga sportfiskestudenten fick hålla hårt i spöt när den väldiga fisken gav sig av inför vännernas kameror. Och det är inte så konstigt. Flundran var nämligen 209 centimeter lång och vägde 125 kilo!

Studieresan till Steigen kunde knappast blivit mer lyckad för Isak Almlås och hans vänner på Sportfiskelandslinja på Grong. Under ett kveitefiske fick Isak ett kraftigt hugg i kristallklart vatten på sju meters djup. Fisken stack genast iväg i en våldsam rusning och rullen bjöd på högljudda skrik.
Dramatiken filmades och guldkornen var många!

Här kan du läsa mer om fångsten.

Hans Hällman

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sparbanksstiftelsens Hanna Wallgren lämna över checken på 88 000 kronor till trollinglegendaren Sten-Gunnar Steénson från Götene SFK. Foto: Privat
Välkommet jubel vid Vänern – färska pengar till mer fisk

Vänernlaxen är en angelägenhet för många, och när det krisar i kassan så dyker det upp välkomna krafter. Sparbanksstiftelsen har nämligen säkrat årets smoltutsättning i Vänern med ett ekonomiskt stöd.

Utöver intäkter från trollingtävlingar så samlar trollingklubbar in pengar på flera sätt till smoltutsättningar i Vänern, exempelvis säljs det flaggor, dekaler och anordnas ”onlinetävlingar”. Kinnekulleträffen ställdes in i april med anledning av Covid-19, och de hade ett budgeterat överskott på runt 120 000 kronor. Det fanns därmed en oro för att årets smoltutsättning genom Laxfond Vänern skulle drabbas, eftersom en del av överskottet skulle gå dit.

Nu kommer dock beskedet att Sparbanksstiftelsen Skaraborgs satsning Sparbanksstödet säkrar upp kommande utsättning av smolt i Kinneviken. Detta efter att stiftelsen beviljat Kinnekulleträffens ansökan om 88 000 kronor.
– Vi i arrangörsstaben är mycket tacksamma för att Sparbanksstiftelsen ville stötta oss! Det är ett bra betyg på att Sparbanksstiftelsen ser att Götene SFK/Kinnekulleträffens smoltutsättningar inneburit ett bättre fiske i närområdet och att detta ökar Hällekis attraktionskraft på trollingfiskarna! Sedan hoppas vi att andra trollingtävlingsarrangörer som fått ställa in 2020 kollar upp om det finns liknande möjligheter även för dem, det finns lokala Sparbanksstiftelser runt om Vänern, uppmanar en nöjd Fredrik Andersson i Götene SFK.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta