" /> 17-åring fick monsterlånga | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Daniel med sin mäktiga långa i knät. Foto: Fredrik Nakken Langstein
17-åring fick monsterlånga

Den flitige artjägaren Daniel Andersen inledde året på bästa sätt under ett djuphavsfiske i norska Tomrefjorden. Efter en stenhård kamp kunde han lyfta upp sitt livs fisk – en väldig långa på 172 centimeter och 31,8 kilo!

Daniel Andersen fiskar så ofta han kan och har redan hunnit fånga 108 arter. Men ingen fisk kommer i närheten av den som i måndags attackerade hans makrillagnade krok på 190 meters djup.

Hugget var stenhårt och avslöjade direkt att det kom från en bjässe

Hugget var stenhårt och avslöjade direkt att det kom från en bjässe. Daniel misstänkte tidigt att det var en långa som kämpade i andra änden, och under fajten upp till ytan fick han verkligen bekänna färg. När fisken först kunde skönjas i det klara vattnet såg den ut att väga omkring tio kilo, men det var fortfarande långt kvar upp till båten och när långan till slut vältrade sig i ytan utbrast jubel ombord.

Fisken var enorm…

Fisken var enorm och när vågen pressades ner till 31,8 kilo var lyckan total.
Daniel hade fått sitt livs största fisk och en sanslös inledning på det nya fiskeåret!

Foto: Fredrik Nakken Langstein

Läs mer om den mäktiga fångsten på Hooked.no här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta