[/caption] " /> 20 medarbetare i sportfiskebranschen från Forshagaakademin | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
20 nya medarbetare i sportfiskebranschen.

Många av Forshagaakademins elever går direkt ut i guideyrket, både i Sverige, Norge, Spanien och Grönland.

Nu tar Forshagaakademins nyutexaminerade YH-elever klivet ut i branschen. Många har redan ett jobb som väntar på dem.
Tjugo studenter och en hög procent som klarat sin examen. Forshagaakademin är mycket nöjda med den årskull som nu lämnar skolan.
Många går direkt ut i guideyrket, både i Sverige, Norge, Spanien och Grönland. Några har fått jobb i redskapsbranschen och andra på länsstyrelser eller i privata vattenvårdsföretag.
Generellt så får en stor procent från denna utbildning snabbt jobb. De senaste åren har det vaknat ett tydligt sug på fiskeguider i Sverige. Guideyrket är dock säsongsbetonat, så det gäller att även ha andra ben att stå på. Därför ingår mycket entreprenörskap i utbildningen.
Från och med i höst startar en uppdaterad utbildning på Forshagaakademin som heter ”Fiske- och jaktguide.” Även denna är tvåårig och är ännu mer fokuserad just på själva guidandet, men med möjlighet att välja både jakt eller fiske. Sista ansökningsdag för denna utbildning är 17 maj. Läs mer på forshagaakademin.se.
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
31 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta