Enligt uppgift bor karparnas i fotografens egen damm.[/caption] " /> Nytt år, nytt lågvattenmärke | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Nytt år, nytt lågvattenmärke
Enligt uppgift bor karparnas i fotografens egen damm.

Enligt uppgift bor karparnas i fotografens egen damm.

En erotisk karpkalender där lättklädda flickor poserar med karpar. Det är tydligen helt normalt i sportfiskets Tyskland där man nu lanserar 2015 års ”erotische karpfenkalender”. I delar av Europa ses sportfiske fortfarande ses som en renodlad grabbsport. På fiskemässor i vissa Europeiska länder säljs både båtmotorer och vobbler med hjälp av lättklädda tjejer.
– Inom svenskt sportfiske är inte denna grej okej på något sätt, säger Mathias Larsson, webbansvarig på Fiskejournalen.
– I Sverige ligger fokus istället på att försöka inkludera så många människor som möjligt i sportfisket.
Från Fiskejournalens håll menar man vidare att det vore tråkigt om svenskt sportfiske dras över samma kam, bara för att denna tyska kalender finns att köpa på nätet.  

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta