National Geographic listar 10 stycken för vetenskapen nya arter, med spektakulära utseenden eller egenskaper. " /> 10 spektakulära nya arter | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Det finns många arter av blåsfisk, varav många är mycket giftiga. Det veetenskapen inte visste, var att en art också var mycket konstnärligt lagd. Bild: Yoji Okata/National Geopgraphic
10 spektakulära nya arter

National Geographic listar 10 stycken för vetenskapen nya arter, med spektakulära utseenden eller egenskaper.
En av dem är nyfunna arterna är en blåsfisk utanför Japan kust som är mycket estetiskt lagd. Hanen skapar vackra, helt cirkulära konstverk i havsbottnen, runt det lekområde han har utsett. Honorna som simmar i frivattnet ovanför, kikar ner på de fina cirklarna och väljer den som tilltalar henne.
Dykarna utanför Japan har sedan länge observerat dessa mystiska cirklar, som är cirka två meter i diameter, utan att veta hur de kommit dit. Nu vet man. Se blåsfiskarnas cirklar och kolla in resterade nio nya arter på National Geographics lista.

 

 

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Andreas Hagström tar över rodret på Beason båtar efter Peter Hedqvist. Foto: Privat
Fiskeprofil blir ny kapten på klassiskt båtföretag

Båtbranschen rider på en framgångsvåg, och både nya och gamla aktörer tar utvecklingen framåt. Nu står det klart att klassiska Beason Båtar får en ny ägare, nämligen i form av Andreas Hagström från Mariestad.

Andreas tar över efter Peter Hedqvist, som styrt skutan på Beason Båtar sedan 2006. Han kommer dock att vara kvar inom företaget, både med att bygga båtar och ta fram nya båtmodeller tillsammans med Andreas.
– Inom kort kommer vi presentera en modell som fyller ett hålrum i det nordiska sportfisket, meddelar Andreas Hagström.

Det ska tilläggas att Andreas Hagström, som är ett välkänt namn inom trollingkretsar, sedan tidigare driver Mariestads Marina. Enligt dem själva är intresset för välbyggda sportfiskebåtar som tål det nordiska klimatet stort, att och Beason är många sportfiskares ”drömbåt”.

Du kanske även gillar detta