Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Dennis Strandbergs fina harr var den tredje största som rapporterats in.
3 STÖRSTA HARRARNA

Ett enda vatten står för hälften av de största inrapporterade harrar som fångades under 2014. Vattnet är Västra Abborrvikarna i Jämtland.
Trots att det kom det upp några fina fiskar, var 2014 ett medelmåttigt harrår. Det är blandad kompott när det gäller fiskemetoder, så på harr verkar metoderna vara tämligen likartade i effektivitet om man ska fånga storharr. Intressant är att av de tio största harrarna, kom hälften från Västra Abborrvikarna.
Den allra största harren på 1925 gram, fångades på torrfluga, en Vulgata dun, i Gukkiträsket, Västerbotten. Fångstmannen var Emil Eriksson från Sorsele.
Nummer två på Fiskejournalens lista är Christer Janssons harr på 1860 gram. Den togs i Västra Abborrvikarna på flugfiske. Christer Jansson kommer från Kil i Värmland.
Trean är tagen på en shadjig av Dennis Strandberg från Sörumsand. Den vägde 1790 gram och även denna fisk togs i Västra Abborrvikarna.
Vill du läsa mer om 2014 års stora fiskar och ställena där de fångats gör du det i Fiskejournalens ”Fiskeåret”. I numret 1-2, som ligger ute i butik nu, redovisas havsöring, lax, röding, öring och harr. I nummer 3 står gädda, abborre, gös på tur.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta