Tommy Neumann från Danmark fick en torsk på över 40 kilo. Tommy Neumann från Danmark fick en torsk på över 40 kilo.[/caption] " /> 41,5 kilo skreitorsk från Söröya | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
41,5 kilo skreitorsk från Söröya
Tommy Neumann från Danmark fick en torsk på över 40 kilo.

Tommy Neumann från Danmark fick en torsk på över 40 kilo.

Nordic Sea Angling berättar om ett nytt camprekord för torsk. Tommy Neuman fångade ett exemplar på drygt 40 kilo.
I slutet av mars anlände den danska sportfiskaren Tommy Neumann tillsammans med 26 andra fisketokiga danskar från Team Hvidovre med siktet inställt på stor skreitorsk.
Under deras veckolånga vistelse fångade de makalösa 294 stycken över 20 kilo, fördelat på 27 man. Elva av torskarna vägde över 30 kilo. Tommys lycka var total när han under sista fiskedagen från djupet bärgade en torsk på hela 41,5 kilo. Att denna vecka kommer gå till historien på Söröya, är det ingen tvekan om.
Nordnorska ön Söröya är känt för sina stora fiskar och är omtalat bland sportfiskare.
Läs mer om fiske på Söröya här.

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta