Det är inte ofta det dyker upp en 20-kilosgädda i flödet, så självklart måste vi uppmärksamma dem även om de är fångade utomlands. Den här kolossen på 20,5 kilo är bland de tjockaste vi rapporterat om på senare tid. " /> Toppturen slutade med riktigt fet 20-kilosgädda | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Holländsk gädda på 20,5 kilo. Foto: Privat
Toppturen slutade med riktigt fet 20-kilosgädda

Det är inte ofta det dyker upp en 20-kilosgädda i flödet, så självklart måste vi uppmärksamma dem även om de är fångade utomlands. Den här kolossen på 20,5 kilo är bland de tjockaste vi rapporterat om på senare tid.

Fångstmannen heter Piotr Piskorski, och det lyckade fiskafänget utspelade sig i Holland under några dagar i slutet av mars. Dagen innan hade en fiskekamrat fångat en gädda på 18 kilo och 126 centimeter, och det lyckade alltså Piotr bräcka med råge när han landade en gädda på 20,5 kilo. Den gäddan var faktiskt kortare, närmare bestämt 125 centimeter, men var alltså i häpnadsväckande god kondition. Mycket mer framgår inte av den korta rapporten vi fick, förutom, att den togs på betet Salmo Sweeper 14 Hot Perch.

Nu hoppas vi att det snart kommer upp en svensk gädda i samma viktklass – och att ni i så fall skyndar er att rapportera den till oss på Fiskejournalen.

Läs om färska tips för storabborre:

”Skinnet” fick spränga gränsen – följ hans tips mot jätten

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Den digitala försäljningen av fiskekort ökar. Foto: Natsuki
Sportfiskarna växlar upp försäljningen av fiskekort

Sportfiskarna hoppas kunna bli en ännu större aktör inom digitala fiskekort. De har nu lanserat en helt ny version av Fiskekort.se. som ska vara både snabbare och enklare.

– Det känns väldigt bra att vi nu äntligen har en modern webbplats att erbjuda för köp och sälj av fiskekort. Detta är en viktig pusselbit i vårt centrala arbete med att tillgängliggöra fisket i Sverige, säger Sten Frohm, generalsekreterare på Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

Ambitionen är enligt Sportfiskarna själva att komma närmare fiskeområdena och bli mycket bättre på kommunikation och support till alla som väljer att sälja sina fiskekort via Fiskekort.se. Webbplatsen sägs vara genomarbetad från grunden för att motsvara dagens krav och förväntningar på en e-handelsplats för fiskekort. Mycket tid och kraft har lagts på att fiskekortsköparen skall få en så bra och smidig upplevelse som möjligt.

Mer information kan du läsa här på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta