Micke Norrman, Håkan Karlström och P-G Holmström var drivkrafter till initiativet – med god hjälp från sponsorer och frivilliga. Micke Norrman, Håkan Karlström och P-G Holmström var drivkrafter till initiativet – med god hjälp från sponsorer och frivilliga. (Foto: Tobbe Lektell)[/caption] " /> 75 000 till Cancerfonden | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
75 000 till Cancerfonden
Micke Norrman, Håkan Karlström och P-G Holmström var drivkrafter till initiativet – med god hjälp från sponsorer och frivilliga.

Micke Norrman, Håkan Karlström och P-G Holmström var drivkrafter till initiativet – med god hjälp från sponsorer och frivilliga. (Foto: Tobbe Lektell)

Helgen som gick Kallsjöns trollingtävling i Jämtland av stapeln. Tävlingen arrangerades till förmån för Cancerfonden och hela 75 000 kronor samlades in.
När en fiskekompis till Micke Norrman, Håkan Karlström och P-G Holmström fick beskedet att han hade cancer reagerade de direkt. Överskottet från årets trollingtävling i Kallsjön skulle generera pengar till cancerfonden. I söndags, dagen efter tävlingen, hade evenemanget inbringat mer än 75 000 kronor. Samma dag fick kamraterna besked att deras cancersjuke vän svarat bra på behandlingen. En bra helg på många sätt.
Insamlingen fortsätter nu på cancefonden.se och du är självklart välkommen att bidra.
Även SVT uppmärksammade initiativet, klicka här för att se inslaget.
Allt överskott gick till Cancerfonden

Resultat:
Vinnande lag blev Team Karlsson från Hallen med 8060 invägda gram, tätt följda av Team Skrållan (Järpen) och Team Falken (Näcksta Hackås). Största fisk blev en öring på knappt två kilo, bärgad av Åke Falk, Team Falken.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta