75 000 till Cancerfonden

Micke Norrman, Håkan Karlström och P-G Holmström var drivkrafter till initiativet – med god hjälp från sponsorer och frivilliga.

Micke Norrman, Håkan Karlström och P-G Holmström var drivkrafter till initiativet – med god hjälp från sponsorer och frivilliga. (Foto: Tobbe Lektell)

Helgen som gick Kallsjöns trollingtävling i Jämtland av stapeln. Tävlingen arrangerades till förmån för Cancerfonden och hela 75 000 kronor samlades in.
När en fiskekompis till Micke Norrman, Håkan Karlström och P-G Holmström fick beskedet att han hade cancer reagerade de direkt. Överskottet från årets trollingtävling i Kallsjön skulle generera pengar till cancerfonden. I söndags, dagen efter tävlingen, hade evenemanget inbringat mer än 75 000 kronor. Samma dag fick kamraterna besked att deras cancersjuke vän svarat bra på behandlingen. En bra helg på många sätt.
Insamlingen fortsätter nu på cancefonden.se och du är självklart välkommen att bidra.
Även SVT uppmärksammade initiativet, klicka här för att se inslaget.
Allt överskott gick till Cancerfonden

Resultat:
Vinnande lag blev Team Karlsson från Hallen med 8060 invägda gram, tätt följda av Team Skrållan (Järpen) och Team Falken (Näcksta Hackås). Största fisk blev en öring på knappt två kilo, bärgad av Åke Falk, Team Falken.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Östersjöflundran – unik art i Östersjön

Östersjöns skrubbskäddor är genetisk isolerade från varandra och tillhör två olika arter. Upptäckten gjordes i fjol och nu har forskarna beslutat att den art som endast lever i Östersjön ska heta Östersjöflundra, Platichthys solemdali.

Tidernas 3 bästa gäddbeten

Genom att gräva bland 40 000 storfångster i Recordfiskregistret och Storfiskregistret har Fiskejournalen tagit fram de tre beten som fångat flest storgäddor, alltså gäddor över 7,5 kilo. Om du vill ha en storgädda, är det vobbler som gäller, enligt statistiken. På tredje plats finner vi en klassiker, nämligen Hi-Lo från ABU. Men det var stor

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...