Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
8 magiska rörelser

Mormyskafiske är supereffektivt för den som behärskar tekniken. I nya numret av Fiskejournalen får du lära dig åtta rörelser som kommer förändra ditt fiske.
Fiskejournalens pimpelexpert Lasse Arnipuro delar med sig av väl utprovade trix. Många års erfarenhet och hängivenhet ligger bakom Lasses sätt att fiska och allt från det perfekta mormyskaspöt till minsta rörlese på mormyskan  är viktig.
Abborren är en av våra allra vanligaste och mest lättillgängliga fiskar. Och fiskar och det är en drömvinter för isfiske.
Anders Nicander

Lär dig rörelserna som fångar abborren oavsett väder och lufttryck. (Illustration: Ingvar Ohlsson)

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta