" /> 75 år och spättakung | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
75 år och spättakung

”Vad skall man säga om fiske, det är en av dom få sysselsättningarna man kan hålla på med oavsett vilken ålder man är i, det spelar ingen roll om man är 5 år eller 90 det är alltid lika roligt när det rycker i linan och man inte riktigt vet vad som kommer upp”.
Så inleder legendariske turbåtsskepparen Thomas Nilsson dagens blogg-rapport från fisket i Öresund. Thomas berättar om Matti Jokisalo som var gäst på dagens tur. Trots sin högst aktningsvärd ålder visade sig Matti vara en kung på att fiska spätta. Två drömfiskar på 1,44 respektive 1,58 kilo bärgade han i ett Öresund där strömmen satte stopp på den plats som vanligtvis ger bäst.
För att läsa Thomas blogg klicka HÄR
Anders Nicander

Matti Jukisalo, 75, med två drömfiskar med sköna röda fläckar.Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta