Det finns ett helt buffébord för den som vill följa inspirerande tävlingsfiske hemma i tv-soffan. När Perch Fight 2019 nyligen lagts till handlingarna så har exempelvis Abborrfemman tagit vid. " /> Abborrfemman igång – kan butikerna besegra proffsen? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Gillar du abborrfiske? Missa inte Abborrfemman!
Abborrfemman igång – kan butikerna besegra proffsen?

Det finns ett helt buffébord för den som vill följa inspirerande tävlingsfiske hemma i tv-soffan. När Perch Fight 2019 nyligen lagts till handlingarna så har exempelvis Abborrfemman tagit vid.

Abborrfemman är ett lite unikt tävlingskoncept som dessutom har mycket hjärta och humor. Den första episoden av sex ligger nu ute för beskådan på youtube, men vi är förstås nyfikna på hur ”Lubbe” som är programledare vill beskriva denna serie som produceras av Bläcksquid Inc. Runby media och Palmqvist media.

– Abborrfemman är den första produktionen av sitt slag från ”Tackle shop productions”.  Precis som i ”Gäddfemman 2018” så tävlar våra butiker mot varandra. Böjda spön, Sportfiskegiganten, Sporting, Jiggar.nu och Upplev. Men denna gång får de besök av olika leverantörer som kommer med nya, friska krafter varje fiskedag och tävlar som ett eget ”utmanarteam”. Håller butikerna pall mot dessa proffs? Alla fiskar på samma villkor med samma utrustning och utgår från samma startplats, berättar ”Lubbe”.

Utmanarteamet byts ut 3 gånger under dessa 6 episoder, och det är Team Westin, Team MojoBoats/Rapala och Team Illex/Gunki. Frågan är alltså om butikerna kan slå ett sådant dream-team? Det återstår att se!

Abborrfemman sänds på youtubekanalen Tackle shop productions varje lördag kl 19:00 .

Episod 1 av Abborrfemman 2019 finns här:

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta