Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Abborrtrippel av format

Drömresevinnaren och mångsidige storfiskaren Fredrik Stenberg har slagit till igen. Den här gången med tre megaborrar från magiska Tavelsjön i Västerbotten.
Fredrik, som bor i Piteå, har många stora fiskar på sitt samvete; maffiga gäddor, fina sikar, härliga laxar och en öring så underskön att den gav Fredrik en drömresa.
I mitten av april gjorde Fredrik och kompisen Erik en satsning på Tavelsjön, sedan de fått tips om att där gick riktigt stor abborre. Tre dagars isfiske och målsättningen var att få en abborre över Storfiskgränsen, 1,6 kilo.
Man kan väl säga att Fredrik lyckades… Redan efter timma, första dagen kom det upp en abborre på 1620 gram, 48 centimeter lång. Dagen därpå gav två abborrar över den magiska gränsen 1615 gram (46,5 cm) och hela 1925 gram (48,5 cm). Naturligtvis har Fredrik anmält alla tre abborrarna till Recordfisken.
Tilläggas kan väl att abborrarna togs på mört och att kompisen, Erik Rehäll och fick några skapliga borrar, på 1560 och 1610 gram.
Svenne Andersson

Fredrik Stenberg med en av de bukstinna abborrarna från Tavelsjön.

Fredrik Stenberg med en av de bukstinna abborrarna från Tavelsjön.

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta