Olle Lidesjö besöker elever på Sportfiskeakademin i Forshaga.[/caption]Från och med årsskiftet går ABU Garcia in som ny samarbetspart och huvudleverantör av utrustning till sportfiskeutbildningen i Forshaga. " />
Annons
ABU ny samarbetspart till Sportfiskeakademin | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
ABU ny samarbetspart till Sportfiskeakademin

Olle Lidesjö besöker elever på Sportfiskeakademin i Forshaga.


Olle Lidesjö besöker elever på Sportfiskeakademin i Forshaga.

Från och med årsskiftet går ABU Garcia in som ny samarbetspart och huvudleverantör av utrustning till sportfiskeutbildningen i Forshaga.
Förutom tillgång till utrustning kommer det nya samarbetet med ABU att ge
SportfiskeAkademin tillgång till flera kända fiskeprofiler, möjligheter att testa
beten, praktikplatser samt ett världsomspännande kontaktnät inom sportfisket.
– Vi ser verkligen fram emot att få samarbeta med SportfiskeAkademin. Elever
och lärare, ja hela skolan, jobbar ytterst professionellt och jag är övertygad om att många av framtidens fiskeprofiler och kommande branschfolk fostras där, säger Olle Lidesjö försäljningschef på Abu Garcia.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sparbanksstiftelsens Hanna Wallgren lämna över checken på 88 000 kronor till trollinglegendaren Sten-Gunnar Steénson från Götene SFK. Foto: Privat
Välkommet jubel vid Vänern – färska pengar till mer fisk

Vänernlaxen är en angelägenhet för många, och när det krisar i kassan så dyker det upp välkomna krafter. Sparbanksstiftelsen har nämligen säkrat årets smoltutsättning i Vänern med ett ekonomiskt stöd.

Utöver intäkter från trollingtävlingar så samlar trollingklubbar in pengar på flera sätt till smoltutsättningar i Vänern, exempelvis säljs det flaggor, dekaler och anordnas ”onlinetävlingar”. Kinnekulleträffen ställdes in i april med anledning av Covid-19, och de hade ett budgeterat överskott på runt 120 000 kronor. Det fanns därmed en oro för att årets smoltutsättning genom Laxfond Vänern skulle drabbas, eftersom en del av överskottet skulle gå dit.

Nu kommer dock beskedet att Sparbanksstiftelsen Skaraborgs satsning Sparbanksstödet säkrar upp kommande utsättning av smolt i Kinneviken. Detta efter att stiftelsen beviljat Kinnekulleträffens ansökan om 88 000 kronor.
– Vi i arrangörsstaben är mycket tacksamma för att Sparbanksstiftelsen ville stötta oss! Det är ett bra betyg på att Sparbanksstiftelsen ser att Götene SFK/Kinnekulleträffens smoltutsättningar inneburit ett bättre fiske i närområdet och att detta ökar Hällekis attraktionskraft på trollingfiskarna! Sedan hoppas vi att andra trollingtävlingsarrangörer som fått ställa in 2020 kollar upp om det finns liknande möjligheter även för dem, det finns lokala Sparbanksstiftelser runt om Vänern, uppmanar en nöjd Fredrik Andersson i Götene SFK.

Du kanske även gillar detta