Ibland har man lite tur och bor på rätt plats. Då kan du enkelt och billigt åka buss tur och retur till Fiskefärjan Galaxy i Värtahamnen. " /> Åk buss till Fiskekryssningen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Åk buss till Fiskekryssningen

fiskbussIbland har man lite tur och bor på rätt plats. Då kan du enkelt och billigt åka buss tur och retur till Fiskefärjan Galaxy i Värtahamnen.
7-8 november är det Fiskekryssning och en hel båt med glada sportfiskare kryssar över Östersjön tillsammans. Från cirka 30 mellansvenska städer går det direktbussar ända fram till båten som körs av Tallink-Silja. Bussen anländer på färjeterminalen vid 17.45 på fredagkvällen och avgår ca 18.40 på lördagen. Dessa bussar bokar lättast du hos Tallink Silja på 08-666 33 33. Busskartan hittar du här.

Stjärnås sportfiske kör från Göteborg
I år kommer det även att gå buss från Göteborg tur och retur för 395 kr. Göteborgsbussen körs av Stjärnås Sportfiske. Om du vill boka plats på denna buss, gör du det direkt hos Sonny på Stjärnås: sonny@stjarnassportfiske.se  eller 031-197848.

Bussen från Göteborg går klockan 12.00 på fredagen och åker hem strax  efter att båten kommit i land. Färden beräknas ta cirka sex timmar. Begränsat antal platser.

Mer om Fiskekryssningen
Boka Fiskekryssningen
Läs preliminärschemat här
Anmäl dig till workshop och mindre föredrag

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta