Åka på fiskeresa eller sälja en fiskeresa?

SwedenFishing jobbar för att Sverige ska synas som sportfiskedestination.

SwedenFishing jobbar för att Sverige ska synas som sportfiskedestination.

Sajten SwedenFishing.com håller på att bli den viktigaste knutpunkten för alla de som vill ha en fiskeupplevelse och alla de som tillhandahåller fiskekort, fiskeresor och guidningar.
Hur får den som vill fiska tag på den som har ett bra fiske att erbjuda? Idag är det enklare än någonsin tack vare nätet och SwedenFishing.
SwedenFishing består av nästan 200 svenska entreprenörer som säljer fiskeupplevelser, fiskekort och guidningar. Som sportfiskare går du in på deras sida och söker på till exempel ”gädda” och ”södra Sverige”. Vips, så har du mängder av alternativ som du kan boka direkt eller få kontakt med.
– Denna sajt matchar fiskesugna och fiskedestinationer både inom Sverige och ut mot den europeiska marknaden, säger Henrik Thomke, koordinator på Sweden Fishing.

Sverige ligger efter
Sverige har generellt varit dåligt på att marknadsföra sig som sportfiskedestination och ligger hästlängder bakom till exempel Norge, konstaterar man från SwedenFishings sida. Med ett växande medlemsantal i SwedenFishing och en växande mängd användare av sajten, hoppas nu denna ekonomiska förening kunna sätta snurr på fisketurismen i landet.
– Just nu förbereder och planerar vi mässdeltagande i bland annat Holland och Tyskland för att visa upp Sveriges goda möjligheter för hållbar fisketurism, säger Henrik Thomke.
– Med en sajt där man både kan läsa om fiskeupplevelsen, se bilder och boka, blir det hela mycket enklare.
Kolla in SwedenFishing.com
Maria Ålander

Annons
AKTUELLT

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...