SwedenFishing jobbar för att Sverige ska synas som sportfiskedestination.[/caption] " /> Åka på fiskeresa eller sälja en fiskeresa? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Mathias Arnham
Åka på fiskeresa eller sälja en fiskeresa?
SwedenFishing jobbar för att Sverige ska synas som sportfiskedestination.

SwedenFishing jobbar för att Sverige ska synas som sportfiskedestination.

Sajten SwedenFishing.com håller på att bli den viktigaste knutpunkten för alla de som vill ha en fiskeupplevelse och alla de som tillhandahåller fiskekort, fiskeresor och guidningar.
Hur får den som vill fiska tag på den som har ett bra fiske att erbjuda? Idag är det enklare än någonsin tack vare nätet och SwedenFishing.
SwedenFishing består av nästan 200 svenska entreprenörer som säljer fiskeupplevelser, fiskekort och guidningar. Som sportfiskare går du in på deras sida och söker på till exempel ”gädda” och ”södra Sverige”. Vips, så har du mängder av alternativ som du kan boka direkt eller få kontakt med.
– Denna sajt matchar fiskesugna och fiskedestinationer både inom Sverige och ut mot den europeiska marknaden, säger Henrik Thomke, koordinator på Sweden Fishing.

Sverige ligger efter

Sverige har generellt varit dåligt på att marknadsföra sig som sportfiskedestination och ligger hästlängder bakom till exempel Norge, konstaterar man från SwedenFishings sida. Med ett växande medlemsantal i SwedenFishing och en växande mängd användare av sajten, hoppas nu denna ekonomiska förening kunna sätta snurr på fisketurismen i landet.
– Just nu förbereder och planerar vi mässdeltagande i bland annat Holland och Tyskland för att visa upp Sveriges goda möjligheter för hållbar fisketurism, säger Henrik Thomke.
– Med en sajt där man både kan läsa om fiskeupplevelsen, se bilder och boka, blir det hela mycket enklare.
Kolla in SwedenFishing.com
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta