Allt för sjön håller på tills på söndag. Allt för sjön håller på tills på söndag.[/caption] " /> Allt för Sjön växer | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Allt för Sjön växer
Allt för sjön håller på tills på söndag.

Allt för sjön håller på tills på söndag.

Nu har Stockholms båtmässa Allt för Sjön startat. En positiv arrangör tror att de senaste årens svacka är över efter att positiva signaler kommer från både båtorganisationer och båttillverkare.
I ett pressmeddelande berättar man att utställarna fler till antalet än förra året, de fyller nu två hallar och lite till. Båttillverkarna vågar åter satsa, låter analysen.
Nästan 500 utställare medverkar på mässan och där är inte mindre än 40 båtpremiärer, en del båtar är till och med världspremiärer.
Årets Allt för Sjön är indelat i sju teman:
– Segling
– Grand Large/Motorbåtar
– Tillbehör, sägs vara den största
– Hållbara hav
– Classic Boat med tema snipa
– Livet ombord
– Lilla Allt för Sjön

Mer information på: www.alltforsjon.se

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta