[/caption] " /> Allt kan hända i Rapala Cup | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Allt kan hända i Rapala Cup

Mert Nilsson från Helsingborg har anmält nio arter i Rapala Cup. Här poserar han med näbbgäddan som högg på en metad räka.

Mert Nilsson bottenmetade med räka i Helsingborg. Han siktade på att inkassera lite fler arter i tävlingen Rapala Cup.Först fick han en ål och sedan en skrubbskädda. Den tredje arten var lite förvånande, en näbbgädda högg på hans metade räka när han vevade in tacklet.
Succétävlingen Rapala Cup fortsätter drygt sex veckor till. Det finns med andra ord gott om tid att fiska efter fler arter. Precis detta gjorde Mert Nilsson när han sänkte sitt räk-agnade tackel vid en hamn i Helsingborg. Totalt fick han ihop tre nya arter på fisketuren. Ål och skrubbskädda följdes av en näbbgädda. En inte helt vanlig fångst på bottenmetad räka.
– Den nappade när jag skulle veva upp tacklet för att kasta ut igen, berättar Mert i sin anmälan.
Här hittar du mer information om Rapala Cup.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta