Stefan Larsson älskar flugfiske, bra whisky och lugnet i Älvdalen.[/caption] " /> Älvdalens Fiskecenter – flugfiske och whisky | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Älvdalens Fiskecenter – flugfiske och whisky
Stefan Larsson älskar flugfiske, bra whisky och lugnet i Älvdalen.

Stefan Larsson älskar flugfiske, bra whisky och lugnet i Älvdalen.

Det är något som gör att flugfiskare är extra förtjusta i bra whiskysorter. En som har utvecklat sitt sinne för flugfiske och whisky till sin spets, är guiden Stefan Larsson. På Fiskekryssningen guidar han bland whiskysorterna
Stefan Larsson driver Älvdalens fiskecenter vid Österdalälvens kant. Där har han en flugfiskebutik, erbjuder kurser och guidningar och kämpar samtidigt hårt för miljön och en bra fiskevård.
– Det var inte lätt att komma som en entusiastisk sportfiskare med långt hår och tatueringar och försöka få Älvdalsborna med på fiskevårdsåtgärder och nya regler. Men idag, efter 20 år, har de flesta accepterat både mig och att sportfiske är ett vettigt sätt att förvalta en resurs på ett hållbart sätt, säger Stefan Larsson

Guidning både fredag och lördag

Älvdalens fiskecenter drar idag folk från hela landet och på Fiskekryssningen kommer de att ha en monter i flugfiskerummet. Dessutom kommer Stefan Larsson att bjuda på sitt andra stora kunskapsområde – whisky. Både på fredagskvällen och under lördagen, kommer han att hålla en så kallad whiskyguidning i baren, där en grupp tillsammans botaniserar bland sorterna. Vill du också vara med på detta? Anmäl dig genom att skicka ett mail till maria.alander@aller.se Ange om du vill bli guidad till whiskysorter fredag kväll 22-23 eller lördag 15-16. Så klart är det 18-års gräns på detta och man betalar direkt till baren.

Boka Fiskekryssningen
Schema
Aktivitetsanmälan

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta