Lördagen den tionde oktober är det dags för 2015 års upplaga av Gunki Street fishing tournament. Tävlingen arrangeras av Upplev och Gunki och platsen är Stångån i Linköping. " /> Anmäl dig till Gunki Street Fishing Tournament! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Mikael Tono med en fin kanalabborre.
Anmäl dig till Gunki Street Fishing Tournament!

Lördagen den tionde oktober är det dags för 2015 års upplaga av Gunki Street fishing tournament. Tävlingen arrangeras av Upplev och Gunki och platsen är Stångån i Linköping.

Street fishingtrenden har ett starkt grepp om stora delar av Europa och har på senare tid även snabbt etablerat sig här i Norden. Begreppet street fishing är en avskalad form av sportfiske i stadsmiljöer där fisket oftast bedrivs till fots, utan båt och massor av elektronik. Man använder sig vanligtvis av ganska lätta prylar med inspiration från USA och Frankrike (där kulturen en gång startade). Fisketekniker som jiggfiske, dropshot och jerkbait är exempel på vanliga street fishingmetoder. Det räcker med ett spö/rulle och några beten i fickan – mer komplicerat än så är det inte.

Nu har du chansen att tävla om ära och fina priser – mejla din anmälan till jonas@upplevnu.org

Tävlingen Gunki Street Fishing Tournament är sanktionerad av Sportfiskarna vilket innebär att alla deltagare täcks av en olycksfallsförsäkring. Dessutom går en del av anmälningsavgiften oavkortat till fiskevård. Kostnaden för vuxna ligger på 150 kronor medan barn upp till 16 år endast betalar 60 kronor. Gunkis färgglada sortiment ligger på prisbordet och efter tävlingen bjuds det på ”after fish” i Upplevs butik. Du anmäler dig enkelt genom att skicka ett mejl till jonas@upplevnu.org men glöm inte att sista dagen för anmälan är den 7:e oktober. Läs mer om street fishing och tävlingens regelverk HÄR.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta