Anmäl dig till Gunki Street Fishing Tournament!

Mikael Tono med en fin kanalabborre.

Lördagen den tionde oktober är det dags för 2015 års upplaga av Gunki Street fishing tournament. Tävlingen arrangeras av Upplev och Gunki och platsen är Stångån i Linköping.

Street fishingtrenden har ett starkt grepp om stora delar av Europa och har på senare tid även snabbt etablerat sig här i Norden. Begreppet street fishing är en avskalad form av sportfiske i stadsmiljöer där fisket oftast bedrivs till fots, utan båt och massor av elektronik. Man använder sig vanligtvis av ganska lätta prylar med inspiration från USA och Frankrike (där kulturen en gång startade). Fisketekniker som jiggfiske, dropshot och jerkbait är exempel på vanliga street fishingmetoder. Det räcker med ett spö/rulle och några beten i fickan – mer komplicerat än så är det inte.

Nu har du chansen att tävla om ära och fina priser – mejla din anmälan till jonas@upplevnu.org

Tävlingen Gunki Street Fishing Tournament är sanktionerad av Sportfiskarna vilket innebär att alla deltagare täcks av en olycksfallsförsäkring. Dessutom går en del av anmälningsavgiften oavkortat till fiskevård. Kostnaden för vuxna ligger på 150 kronor medan barn upp till 16 år endast betalar 60 kronor. Gunkis färgglada sortiment ligger på prisbordet och efter tävlingen bjuds det på ”after fish” i Upplevs butik. Du anmäler dig enkelt genom att skicka ett mejl till jonas@upplevnu.org men glöm inte att sista dagen för anmälan är den 7:e oktober. Läs mer om street fishing och tävlingens regelverk HÄR.

Annons
AKTUELLT

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...