Anmäl din gädda till 100-klubben Sofia Nylander från Mora är flitig anmälare i 100-klubben. Här poserar hon med en 103 centimeter gammelgädda från Siljan. Notera den omplåstrade högerhanden. En trekrok i tummen och sjukhusbesök hindrade henne inte från att fortsätta fiska.[/caption] " /> Anmäl din gädda till 100-klubben | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Anmäl din gädda till 100-klubben
Anmäl din gädda till 100-klubben

Sofia Nylander från Mora är flitig anmälare i 100-klubben. Här poserar hon med en 103 centimeter gammelgädda från Siljan. Notera den omplåstrade högerhanden. En trekrok i tummen och sjukhusbesök hindrade henne inte från att fortsätta fiska.

Vi ha nu passerat 6,5 kilometer gädda i 100-klubben, och ser ingen tendens till att takten på anmälda fiskar avtar. Snarare tvärt om.
För att uppmuntra till återutsättning av stora gäddor startade Fiskejournalen och CWC 100-klubben år 2001. Sedan dess har över 6000 stora gäddor anmälts i klubben. Räknar man ihop totallängden på fångade gäddor blir det över 6,5 kilometer. Tävlingen har dessutom ökat i popularitet de senaste åren.
– Deltagarna är allt från fullblodsproffs till de som fiskar ett par gånger om året, säger Morgan Fihn som är tävlingsledare.

Så här gör du:
– Fånga en gädda över 100 centimeter
– Mät längden
– Ta en digital bild
– Släpp tillbaka gäddan levande
– Fyll i anmälan här på sajten och bifoga bilden
– Anmälan ska ske senast 14 dagar efter fångsten
Läs mer här.

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta