Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Äntligen över metern

Filip Rydbeck har kämpat länge, men nu är han äntligen medlem i 100-klubben. En 103 centimeter lång gädda föll för ett mjukbete.

Filip Rydbeck har varit på jakt efter en hundraklubbare under hela 2011. Vid en förflyttning mellan två vassruggar kom utdelningen och han är numer medlem i 100-klubben.
En dimmig morgon vid Tyresö högg gäddan som nu tar Filip Rydbeck in i 100-klubben. När de skulle prova en ny vassvik satte han på ett mjukbete och släpade denna efter båten. Det dröjde inte länge innan hugget kom.
– Jag hade precis sänkt ned betet och hunnit ta två-tre årtag, säger Filip.

Gäddan gick upp till ytan direkt och Filip såg direkt att det var en större fisk. Första rusningen hade kurs rakt mot båten, så Filip kunde lyfta upp fisken i båten ganska omgående. Efter vägning, mätning och fotograferingen fick gäddan simma tillbaks, helt enligt 100-klubbens regler. Gäddan mätte 103 centimeter och fångades i trakten av Tyresö.
– Vilken härlig känsla! Jag skakade i hela kroppen långt efteråt på grund av adrenalinkicken jag fick!
Här hittar du mer information om 100-klubben.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta