Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
App för miljön

Med den nya appen kan du enkelt hitta närmsta sugtömningsstation. Lansering sker på båtmässan Allt för sjön – i mars. (Foto: Karin Strandfager)

Havs- och vattenmyndigheten ger pengar från Havsmiljöanslaget till App för bättre båtmiljö.
Havsmiljöanslaget stödjer utvecklingen av en applikation (app) för så kallade ”smartphones”. Appen visar var sugtömningsstationer och båtbottentvättar ligger. Det är webbsajten Båtmiljö.se som nu utökas med en app där det går att ladda hem kartor över alla sugtömningsstationer och båtbottentvättar längs kusten. Dessutom kommer det att finnas en inbyggd havstulpansvarning i appen som talar om när det är dags att tvätta båtbotten. Appen kommer att lanseras vid båtmässan Allt för sjön i mars.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
23 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta