En sann bedrift att baxa upp en 556 tung håkäring från en kajak. Foto: Oskar Stenberg En sann bedrift att baxa upp en 556 tung håkäring från en kajak.
Foto: Oskar Stenberg[/caption] " /> Årets Havsfiskare 2014 utsedd | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Årets Havsfiskare 2014 utsedd
En sann bedrift att baxa upp en 556 tung håkäring från en kajak. Foto: Oskar Stenberg

En sann bedrift att baxa upp en 556 tung håkäring från en kajak.
Foto: Oskar Stenberg

Utmärkelsen Årets Havsfiskare 2014 utses av Göteborgs Havsfiskeklubb och Sportfiskarna. I år utsågs Joel Abrahamsson för fångsten av sin håkäring.
Motiveringen lyder:
”Årets utmärkelse tilldelas Joel Abrahamsson, Töllsjö. Joel lyckades under 2014 – efter målmedvetna förberedelser på hemmaplan – med bedriften att i norra Norge från kajak landa en håkäring på hela 566 kg. Fångsten innebar mer än en fördubbling av det tidigare viktrekordet avseende fångst från en kajak och ledde till att Joel som första icke-amerikan blev utnämnd till ”Kayak angler of the year” i USA.”
Läs hela artikeln på Sportfiskarna.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta