En sann bedrift att baxa upp en 556 tung håkäring från en kajak. Foto: Oskar Stenberg En sann bedrift att baxa upp en 556 tung håkäring från en kajak.
Foto: Oskar Stenberg[/caption] " /> Årets Havsfiskare 2014 utsedd | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Årets Havsfiskare 2014 utsedd
En sann bedrift att baxa upp en 556 tung håkäring från en kajak. Foto: Oskar Stenberg

En sann bedrift att baxa upp en 556 tung håkäring från en kajak.
Foto: Oskar Stenberg

Utmärkelsen Årets Havsfiskare 2014 utses av Göteborgs Havsfiskeklubb och Sportfiskarna. I år utsågs Joel Abrahamsson för fångsten av sin håkäring.
Motiveringen lyder:
”Årets utmärkelse tilldelas Joel Abrahamsson, Töllsjö. Joel lyckades under 2014 – efter målmedvetna förberedelser på hemmaplan – med bedriften att i norra Norge från kajak landa en håkäring på hela 566 kg. Fångsten innebar mer än en fördubbling av det tidigare viktrekordet avseende fångst från en kajak och ledde till att Joel som första icke-amerikan blev utnämnd till ”Kayak angler of the year” i USA.”
Läs hela artikeln på Sportfiskarna.

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta