Årets mest annorlunda bete?

Ett gäng annorlunda beten under 2015.

Strävan efter att utveckla det perfekta betet driver alla betesutvecklare och vissa ser hetare ut än andra innan de har provfiskats, men ibland händer det även att man stöter på beten som helt enkelt sticker ut en aning. Vi har samlat fem beten som lanserats under 2015, som är lite mer annorlunda än de andra…

BBZ-1-ratSPRO bbz-1 Rat
Vad det här ska föreställa behöver man inte mycket fantasi till. Här handlar det om ”Walk the dog” med en råtta – det vill säga ett bete lämpat för ytfiske. Det pratas om att stora beten är lika med stor fisk – kanske skulle det här betet locka sjöns monster att hugga? (Lägg märke till att det verkar gå att skifta färg på svansen…)

LiveTargetyearlingLive Target Yearling Bait Ball
Man ser inte betet för alla fiskar. Det här betet ska helt enkelt imitera ett stim av småfisk. Tja, kanske är det just ett helt stim den hungriga rovfisken vill ha?

PivotFrogSebile Action First Pivot Frog
Grodan boll – vem vill inte sätta tänderna i honom? Det speciella med den här ytsimmande grodan är krokplaceringen, som ska undvika onödiga bottennapp. Systemet kallas Gravity Hook System. Braaap!

RandysBlakemore Road Runner Randy’s Swim Rollin-n Runner
Hmm, här får vi tänka till lite. Ett jigghuvud med en dinglande spinnarsked, kan det vara något? Det här är tydligen en form av bete som börjar bli riktigt poppis ”over there” efter att Casey Ashley haft framgång med det i tävlingen Bassmaster Classic. Vänta bara, Sverige!

Jackall-Pompadour1Jackall Pompadour
Sägs flytta flera kubikmeter vatten och ge ifrån sig så otroligt mycket ljud att även sjöns tröttaste slöfock vaknar till liv. Dags för plask och lek!

Det ska bli spännande att se vilka annorlunda nyheter som dimper ner 2016. Vilka spektakel kommer fiskarna att få se? Naturligtvis håller vi koll och lovar att rapportera vad vi hittar. Tills dess – skitfiske!
Anders Holm

Annons
AKTUELLT

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Östersjöflundran – unik art i Östersjön

Östersjöns skrubbskäddor är genetisk isolerade från varandra och tillhör två olika arter. Upptäckten gjordes i fjol och nu har forskarna beslutat att den art som endast lever i Östersjön ska heta Östersjöflundra, Platichthys solemdali.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...