Strävan efter att utveckla det perfekta betet driver alla betesutvecklare och vissa ser hetare ut än andra innan de har provfiskats, men ibland händer det även att man stöter på beten som helt enkelt sticker ut en aning. Vi har samlat fem beten som lanserats under 2015, som är lite mer annorlunda än de andra... " /> Årets mest annorlunda bete? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Anders Holm
Ett gäng annorlunda beten under 2015.
Årets mest annorlunda bete?

Strävan efter att utveckla det perfekta betet driver alla betesutvecklare och vissa ser hetare ut än andra innan de har provfiskats, men ibland händer det även att man stöter på beten som helt enkelt sticker ut en aning. Vi har samlat fem beten som lanserats under 2015, som är lite mer annorlunda än de andra…

BBZ-1-ratSPRO bbz-1 Rat
Vad det här ska föreställa behöver man inte mycket fantasi till. Här handlar det om ”Walk the dog” med en råtta – det vill säga ett bete lämpat för ytfiske. Det pratas om att stora beten är lika med stor fisk – kanske skulle det här betet locka sjöns monster att hugga? (Lägg märke till att det verkar gå att skifta färg på svansen…)

LiveTargetyearlingLive Target Yearling Bait Ball
Man ser inte betet för alla fiskar. Det här betet ska helt enkelt imitera ett stim av småfisk. Tja, kanske är det just ett helt stim den hungriga rovfisken vill ha?

PivotFrogSebile Action First Pivot Frog

Grodan boll – vem vill inte sätta tänderna i honom? Det speciella med den här ytsimmande grodan är krokplaceringen, som ska undvika onödiga bottennapp. Systemet kallas Gravity Hook System. Braaap!

RandysBlakemore Road Runner Randy’s Swim Rollin-n Runner
Hmm, här får vi tänka till lite. Ett jigghuvud med en dinglande spinnarsked, kan det vara något? Det här är tydligen en form av bete som börjar bli riktigt poppis ”over there” efter att Casey Ashley haft framgång med det i tävlingen Bassmaster Classic. Vänta bara, Sverige!

Jackall-Pompadour1Jackall Pompadour
Sägs flytta flera kubikmeter vatten och ge ifrån sig så otroligt mycket ljud att även sjöns tröttaste slöfock vaknar till liv. Dags för plask och lek!

Det ska bli spännande att se vilka annorlunda nyheter som dimper ner 2016. Vilka spektakel kommer fiskarna att få se? Naturligtvis håller vi koll och lovar att rapportera vad vi hittar. Tills dess – skitfiske!
Anders Holm

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta