Strävan efter att utveckla det perfekta betet driver alla betesutvecklare och vissa ser hetare ut än andra innan de har provfiskats, men ibland händer det även att man stöter på beten som helt enkelt sticker ut en aning. Vi har samlat fem beten som lanserats under 2015, som är lite mer annorlunda än de andra... " /> Årets mest annorlunda bete? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Anders Holm
Ett gäng annorlunda beten under 2015.
Årets mest annorlunda bete?

Strävan efter att utveckla det perfekta betet driver alla betesutvecklare och vissa ser hetare ut än andra innan de har provfiskats, men ibland händer det även att man stöter på beten som helt enkelt sticker ut en aning. Vi har samlat fem beten som lanserats under 2015, som är lite mer annorlunda än de andra…

BBZ-1-ratSPRO bbz-1 Rat
Vad det här ska föreställa behöver man inte mycket fantasi till. Här handlar det om ”Walk the dog” med en råtta – det vill säga ett bete lämpat för ytfiske. Det pratas om att stora beten är lika med stor fisk – kanske skulle det här betet locka sjöns monster att hugga? (Lägg märke till att det verkar gå att skifta färg på svansen…)

LiveTargetyearlingLive Target Yearling Bait Ball
Man ser inte betet för alla fiskar. Det här betet ska helt enkelt imitera ett stim av småfisk. Tja, kanske är det just ett helt stim den hungriga rovfisken vill ha?

PivotFrogSebile Action First Pivot Frog

Grodan boll – vem vill inte sätta tänderna i honom? Det speciella med den här ytsimmande grodan är krokplaceringen, som ska undvika onödiga bottennapp. Systemet kallas Gravity Hook System. Braaap!

RandysBlakemore Road Runner Randy’s Swim Rollin-n Runner
Hmm, här får vi tänka till lite. Ett jigghuvud med en dinglande spinnarsked, kan det vara något? Det här är tydligen en form av bete som börjar bli riktigt poppis ”over there” efter att Casey Ashley haft framgång med det i tävlingen Bassmaster Classic. Vänta bara, Sverige!

Jackall-Pompadour1Jackall Pompadour
Sägs flytta flera kubikmeter vatten och ge ifrån sig så otroligt mycket ljud att även sjöns tröttaste slöfock vaknar till liv. Dags för plask och lek!

Det ska bli spännande att se vilka annorlunda nyheter som dimper ner 2016. Vilka spektakel kommer fiskarna att få se? Naturligtvis håller vi koll och lovar att rapportera vad vi hittar. Tills dess – skitfiske!
Anders Holm

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta