I veckan fick Terje Claussen en blanklax på 20,3 kilo i Drammensälven. Det är den största hittills i år i Norge, rapporterar fiskesajten Hooked.no. " /> Årets största norska lax | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Drammenselva är drygt fyra milj lång och över tre mil är laxförande. Foto: Hooked.no/privat
Årets största norska lax

I veckan fick Terje Claussen en blanklax på 20,3 kilo i Drammensälven. Det är den största hittills i år i Norge, rapporterar fiskesajten Hooked.no.
Först kände Terje några försiktiga smånafs innan han gjorde tillslag. Ett tungt svar i spöet, gjorde att Terje direkt förstod att fisken var stor. Den fina laxen landades efter en 20 minuter lång, men hyfsat kontrollerade fajt.
Drammenselva ligger några mil sydväst om Oslo i Drammen. Den tillhör en av Norges tio i topp älvar i antal lax per säsong och lax runt tio kilo är ingen ovanlighet.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta