" /> Artrikt kustfiske för skollediga barn | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Knot är en av många bottenlevande arter som hugger ute på Marstrand.
Artrikt kustfiske för skollediga barn

Torsk, makrill, gylta och plattfisk, ja, när man fiskar från Marstrands klippor kan det mesta nappa. Det märktes inte minst i fjol under Sportfiskarnas kustvecka för skollediga barn och ungdomar. Succén fortsätter i år och på fredag kan man anmäla sig till denna saltstänkta satsning.

Sommarlov och fiske hör ihop och Sportfiskarna arrangerar mängder av kul aktiviteter för alla som vill fiska under lovet. Kustfiske ute på Marstrand var en av fjolårets succéer med mängder av spännande arter som kom upp. I år erbjuds ett liknande upplägg den 8-10 augusti i samband med Västerhavsveckan.
Har du lust att vara med? Ett bättre sätt att avsluta sommarlovet är svårt att tänka sig!

Från och med fredag den 1 juni kan anmälan göras via mejl till jan.hedberg@sportfiskarna.se.

Läs mer om programmet och anmälan här.

Du har väl inte missat att alla som är 16 år eller yngre kan långa gratis fiskeutrustning under hela sommaren? Läs mer om det här.

Hans Hällman  

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Isarna smälter väldigt fort när det blir plusgrader dygnet runt. Foto: David Born
Varning för livsfarliga isar – flera drunkningstillbud

Många pimpelfiskare gladdes över kylans ankomst till södra landsdelarna – men isarna försvann på vissa håll lika snabbt som de kom. Nu varnas det för livsfarliga förhållanden, och det har inträffat flera drunkningstillbud de senaste dagarna.

Under torsdagen kom exempelvis beskedet att fyra män har drunknat i en isvak i en sjö utanför Sävsjö i Småland. Det var en privatperson som slog larm om att denne upptäckt en livboj på isen, men utan att se några människor i närheten. Räddningstjänsten kunde senare lokalisera fyra avlidna personer och dra upp dem ur vaken. Närmare omständigheter runt olyckan har inte framkommit.

Det varnas också från andra håll i landet om förrädiska isar, och sportfiskare uppmanas till extra försiktighet innan de ge sig ut.
I norra delarna av landet är det fortfarande stabila isar på flera håll, även om mildvädret de senaste dagarna stä
– Generellt så har vi fina isar i år, men det har uppstått en del ölvakar, alltså hål som uppstår spontant. Däremot är det väldigt blött på sjöarna nu, efter regnet som kommit, rapporterar Marika Hopponen Westberg på Jormvattnets Fiskecamp i norra Jämtland.

Här på issäkerhet.se kan ni följa isläget i landet.

Du kanske även gillar detta