" /> Åter svenskt i toppen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Åter svenskt i toppen

Nu är det åter svenskt i ledningen av Meterligan. Niclas Andersson har, åtmintone tillfälligt, tagit tillbaka tätpositionen i den hårda ”landskampen”.
Efter oerhörd hårdsatsning under några sommarhelger gick norrmannen Steinar Unnestad upp i ledningen av Meterligan. Hårdast konkurrens har han av dalkarlen Niclas Andersson från Mockfjärd, som nu åter tronar på toppen sedan vi registrerat hans monstergädda från Österdalälven. Gäddan tog vid morgontidig flötestrolling, med mört som bete. Den mätte in på imponerande 114 centimeter och eftersom det var en sällsynt välmatad gädda vägde den hela 12,2 kilo och innebar nytt personbästa för storfiskaren Niclas.
Både Niclas och Steinar har flera, ännu ej registrerade, men anmälda gäddor i Meterligans inbox, så kampen kommer att fortsätta under hösten. Dessutom har en annan dalkarl, Daniel Ström från Borlänge, börjat smyga upp för att skugga de två i ledningen. Det blir en spännande höst, som troligen inte kommer att avgöras förrän fram i december. Ska vi relatera till tidigare års resultat behöver de här grabbarna komma upp i sammanlagt 35-40 metergäddor för att vinna tävlingen.
Svenne Andersson

Niclas Andersson med den fantastiskt fina gäddan som åter tog honom upp i ledning av Meterligan.

Niclas Andersson med den fantastiskt fina gäddan som åter tog honom upp i ledning av Meterligan.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta