Stort fiskevårdsprojekt ska nu återställa flera Jämtländska vattendrag. Det handlar om 40 miljoner kronor som investeras i fiskens miljöer. " /> 40 miljoner till "Triple lakes" | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Den sten som togs bort för att flottningen skulle blir lättare, läggs nu tillbaka för att skapa en bra miljö för fiskar och vattenorganismer.
40 miljoner till "Triple lakes"

Stort fiskevårdsprojekt ska nu återställa flera Jämtländska vattendrag. Det handlar om 40 miljoner kronor som investeras i fiskens miljöer.
Snart är många av timmerflottningens sista rester i Jämtland ett minne blott – ett nytt projekt restaurerar flera av länets vattendrag. Nu ska många vattendrag i Bergs, Bräcke och Östersunds kommuner återställas genom Länsstyrelsens projekt ”Triple lakes”. I dagarna pågår arbetet för fullt i en å nära Herrevadströmmen, strax söder om Revsund.

Jag tycker att vi gör bra nytta för de pengar som nu kommer in i vårt län, säger Malin Bernhardsson.

Det fyra år långa projektets totala budget är drygt 40 miljoner kronor, av vilket hälften finansieras av EU. De andra delarna kommer bland annat från de tre deltagande kommunerna, Skogsstyrelsen samt Havs- och vattenmyndigheten.
– Jag tycker att vi gör bra nytta för de pengar som nu kommer in i vårt län, i och med de naturvårdsinsatser vi kan göra, säger projektledare Malin Bernhardsson till Östersundposten.

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta