Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Åtta hundraklubbare!

När en storfiskare som Steinar Unnestad satsar en ledig vecka på gäddfiske blir det resultat. Nämligen åtta gäddor anmälda till 100-klubben!
Norske Steinar har kämpat gott i 100-klubben i ett par år och i fjol nådde han ända till andraplatsen i Meterligan. I år siktar han – möjligen – snäppet högre. Vi får väl se vad Jarmo Kuisma säger om saken…
Hur som helst har Steinar använt en ledig vecka till trollingfiske på sjön Øyeren. På fyra dagars fiske blev det åtta gäddor över metern!
Inget dåligt facit precis och det räckte för att ta Steinar direkt upp på andraplatsen i Meterligan. Fast det är ju en bra bit fram till ledande Jarmo.
Steinar tog som sagt alla åtta gäddorna vid trollingfiske, men betena var lite olika; ett par Westins jätte, några Butch, en 4-play och en Big Wolf Crank. Största gäddan tog Steinar sista dagen, en stadig bit på 118 centimeter och 11,62 kilo.
Svenne Andersson

Steinar Unnestad med en av praktgäddorna han tog under fiskeveckan. Den här mätte 117 centimeter.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta