Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Åtta hundraklubbare!

När en storfiskare som Steinar Unnestad satsar en ledig vecka på gäddfiske blir det resultat. Nämligen åtta gäddor anmälda till 100-klubben!
Norske Steinar har kämpat gott i 100-klubben i ett par år och i fjol nådde han ända till andraplatsen i Meterligan. I år siktar han – möjligen – snäppet högre. Vi får väl se vad Jarmo Kuisma säger om saken…
Hur som helst har Steinar använt en ledig vecka till trollingfiske på sjön Øyeren. På fyra dagars fiske blev det åtta gäddor över metern!
Inget dåligt facit precis och det räckte för att ta Steinar direkt upp på andraplatsen i Meterligan. Fast det är ju en bra bit fram till ledande Jarmo.
Steinar tog som sagt alla åtta gäddorna vid trollingfiske, men betena var lite olika; ett par Westins jätte, några Butch, en 4-play och en Big Wolf Crank. Största gäddan tog Steinar sista dagen, en stadig bit på 118 centimeter och 11,62 kilo.
Svenne Andersson

Steinar Unnestad med en av praktgäddorna han tog under fiskeveckan. Den här mätte 117 centimeter.

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta