Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Auktion för älvarna

På lördag är det dags att ta fram stora plånboken och bjuda bra på fiskeprylar på Sportfiskemässan. Älvräddarna ordnar auktion och behållningen används för att rädda våra vatten.
I samband med Flugfiskemässan värmde Älvräddarna upp med en auktion som gav ungefär 30 000 kronor i intäkter. På Sportfiskemässan hoppas man minst kunna dubbla den summan.
Bakom idéen till auktionen hittar vi TV4-profilerna William Moberg-Faulds och Peter Sjödin. Fiskegrejor som använts vid inspelningen av Fiske har skänkts till auktionen och dessom har de övertalat många andra att vara med att skänka grejor.

Det innebär att det kommer att finnas en massa fina fiskeprylar som auktioneras ut, men också fiske vid några av våra populäraste vatten. Om du vill kolla in auktionsprylarna i förväg kan du hämta hem auktionskatalogen från Älvräddarnas hemsida.
Auktionen börjar kl.15 och på scenen hittar vi bland andra Martin Falklind, William Moberg-Faulds och Peter Sjödin. Auktionsutropen sköts av den professionella auktionsutroparen Lovise Carlsson.
Svenne Andersson

Intresset var stort vid Älvräddarnas auktion under Flugfiskemässan. Förhoppningsvis blir det ännu större under Sportfiskemässan.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta