[/caption] " /> Auktion för laxen på Sportfiskemässan 2012 | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Auktion för laxen på Sportfiskemässan 2012

Älvräddarna och Fiskejournalens auktion på Sportfiskemässan i Jönköping blev en succé. Nu är det klart med en fortsättning på Kistamässan 2012. (Foto: Morgan Fihn)

Älvräddarnas och Fiskejournalens “Älvräddarauktion” på Sportfiskemässan förra året blev en succé. Auktionen besöktes av ett par hundra nyfikna personer och inbringade över 50 000 kronor till Älvräddarnas arbete för levande älvar i Sverige.
I år är temat för auktionen ”laxen” och därför har ytterligare organisationer som främjar laxen bjudits in att delta. Pengarna som kommer in 2012 ska fördelas lika mellan Älvräddarna, Rädda Laxen/Östersjölaxälvar i Samarbete samt North Atlantic Salmon Fund, NASF. Tanken med detta samarbete är att pengarna från auktionen på bästa sätt ska komma laxen och den biologiska mångfalden tillgodo – i våra älvar likväl som i havet.

– Vi i Älvräddarna arbetar med att få till fiskvägar för bland annat lax i samtliga svenska älvar och åar, men jag tycker att en auktion i samarbete mellan våra tre organisationer blir mer heltäckande när det gäller arbetet för laxens fortlevnad, säger Christer Borg, ordförande i Älvräddarnas Samorganisation.
NASF är en organisation som arbetar med att lösa ut yrkesfisket efter lax i Nordatlanten, vilket är uppväxtområde för laxarna från de svenska västkuståarna. De andra samarbetsparterna Rädda Laxen samt Östersjölaxälvar i Samverkan arbetar med att stoppa östersjöfisket och lösa ut yrkesfisket utanför våra svenska älvar.
– Genom det utökade samarbetet mellan dessa organisationer kommer vi att kunna göra ännu större skillnad, för alla sportfiskare, laxen och den miljö vi alla delar. Ett speciellt tack vill jag rikta till alla er i sportfiskebranschen, redskapsföretag och reseföretag, som ställer upp med gåvorna som ska ingå i auktionen, säger Martin Falklind, Fiskejournalens chefredaktör.
Morgan Fihn

Auktionsfakta
Datum: 2012-03-24
Plats: Stora Scenen, Sportfiskemässan 2012
Auktionskatalog: Kommer att publiceras senast 31 januari
Gåvor: Kontakta Christer Borg, 0706-84 74 31/ christer.borg@alvraddarna.se
Mer information: www.alvraddarna.se

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta