[/caption] " /> Även Naturvårdsverket vill riva Långforsen som ägs av Jämtkraft | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Även Naturvårdsverket vill riva Långforsen

Mycket tyder på att Jämtkraft blir tvungna att riva sin anläggning vid Långforsen. (Foto: SVT)

Sedan tidigare har Älvräddarna verkat för att Jämtkrafts tillstånd för Långforsen ska dras in. Nu stämmer Naturvårdsverket in och anser att anläggningen bör rivas.
I ett yttrande till Miljödomstolen bifaller Naturvårdsverket Kammarkollegiets ansökan till Mark- och Miljödomstolen i Östersund – om att återkalla Jämtkrafts tillstånd för Långforsens kraftstation i Långan, Krokoms kommun. En av anledningarna är att det inte producerats el vid anläggningen på flera år, så det finns inget skäl att ha kvar det snart 100 år gamla kraftverket och dammen.
Mark-och Miljödomstolen vill nu ha in yttranden från flera myndigheter. Hittills har bara Naturvårdsverket svarat och verket håller alltså med Kammarkollegiet om att tillstånden ska dras in.
Långan och Långforsen är ett skyddat område enligt Natura 2000.
Läs tidigare notiser om Jämtkraft och Långforsen.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
22 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta