På lördag, den 12 oktober, bjuder Kalmar Sportfiskeklubb in barn och ungdomar upp till 18 år att gratis prova på att fiska regnbåge i Snärjebäcken. Målet är att ge de yngre en fin upplevelse och så ett frö för ett kommande fiskeintresse. " />
Annons
Barnens fiskedag i Kalmar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

12 månader sedan Sverige Anders Holm
Barnens fiskedag arrangeras den 12 oktober i Snärjebäcken. Foto: Kalmar Sportfiskeklubb
Barnens fiskedag i Kalmar

På lördag, den 12 oktober, bjuder Kalmar Sportfiskeklubb in barn och ungdomar upp till 18 år att gratis prova på att fiska regnbåge i Snärjebäcken. Målet är att ge de yngre en fin upplevelse och så ett frö för ett kommande fiskeintresse.

För Kalmarklubben är det första gången som Barnens fiskedag arrangeras. Ingemar Bernthsson, drivande i klubben, tror det kommer bli en välbesökt och populär tillställning.

– Idén har funnits några år och vi kände att det är dags att testa detta. Vi har redan en del återkommande barn och ungdomar i klubben, men vill ge ett alternativ till de som inte bara vill spela fotboll och så vidare. Tanken är de ska få med sig en fin naturupplevelse och lära sig något, säger Ingemar Bernthsson till Fiskejournalen.

I vanliga fall tillåts fluga och spinn i Snärjebäcken, men dagen till ära tillåts även mete för att de allra yngsta också ska kunna fiska. Och det utlovas goda chanser till napp.

– Vi har nyligen satt ut mycket fisk, så det kommer nappa! garanterar Ingemar Bernthsson, som hoppas att det kan bli en tradition.

Snärjebäcken ligger cirka en mil väster om Rockneby. Arrangemanget pågår mellan klockan 09-15. Under barnfiskedagen får inte vuxna fiska – barnen är huvudpersonerna.– Barnen ska få fiska den här dagen! De vuxna får hjälpa till runt vattnet istället, så att det blir kul för alla barn. Några av fiskeklubbens aktiva fiskare finns med och assisterar, informerar och lär ut om fiske i allmänhet också.

Klicka här för mer information.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En del av Shimanos svenska team, från vänster: Carl Sterner, Heikki Turunen, Juha Penttilä, Mats Lagerkvist, Adam Davies, Andreas Rasmussen och Jonathan Bjurstam.
Shimano satsar på fisket i Norden – tar över försäljning

Nästa år är det 100 år sedan varumärket Shimano grundades. Nu kommer beskedet att företaget etablerar sig på nordisk mark och även tar över försäljningen av Shimano fiske.

Snacket om Shimanos satsning i Norden har redan pågått ett tag, och för branschen är det alltså ingen större överraskning att det nu blir officiellt. Det handlar alltså om att Shimano Nordic tar över försäljningen av Shimano fiske i Norden, med bland annat målsättningen att erbjuda sina kunder ett större sortiment.

Ett nytt så kallat ”showroom” står redan klart i Uppsala, och en rad nya medarbetare har installerat sig. På det svenska kontoret finns Carl Sterner, säljchef för fiske i Norden; Jonathan Bjurstam, marknadskoordinator; Jesper Wedin, säljare; samt Mats Lagerkvist, kundsupport och innesälj, meddelar Shimano genom ett pressmeddelande.

Även på Shimanos lokala säljkontor i Norge, Finland och Danmark utökas teamen med nya kollegor med inriktning på fiske.
– Det tog förstås tid att hitta rätt personer, men snart är alla på plats. Samtliga har ju redan en gedigen fiskebakgrund, men vi längtar efter att få bekanta oss med branschen utifrån vår nya roll. Vi ser verkligen fram emot att få lära oss mer om kundernas förutsättningar och behov och tillsammans komma fram till rätt support för dem. Det är superviktigt för oss, säger Carl Sterner i pressmeddelandet.

Målet är också att ”den lokala närvaron kommer även att ha betydelse för marknadsföringen mot slutkonsument, där Shimano kan vara mer lyhörda och anpassningsbara för trender och efterfrågan – oavsett om det gäller produkter eller verksamhet”.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta