" /> Bästa mässan någonsin | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Mathias Arnham
Bästa mässan någonsin

När sportfiskemässan slog igen portarna på söndag eftermiddag hade 11 251 besökare besökt Elmia-mässan. Ett nytt besöksrekord med god marginal.
Summeringen av sportfiskemässan kan enkelt beskrivas med ordet succé. Arrangemanget och lokalerna klarade anstormningen av besökare bra och utställarna bjöd på stort engagemang. Tillverkare visade nyheter och handlare bjöd på förmånliga erbjudanden. På Fiskejournalens scen hölls prisutdelningar, föredrag, bildvisning och det berättades ”sanna fiskehistorier”.
Agneta Brunell, projektledare för Sportfiskemässan är lyrisk.
– Det har varit rekord för antal besökare, rekord för anmälningar till Sportfiskeakademin, rekord för Sportfiskarnas barnfiskeskola och även för antal sålda familjebiljetter. Dessutom har det varit ovanligt mycket tjejer, vilket är jättekul.
Agneta Brunell avslutar med att hälsa alla välkomna till nästa års mässa i Kista, den 23-25:e mars.

Morgan Fihn

PS: Vill ni läsa mer om Sportfiskemässan? Kika in på Peter Sjölanders blogg!

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta