Plotters & ekolod

Ekolodet är sportfiskarens ögon under ytan och vi har ekolod för alla typer av fisken och plånböcker!

Med hjälp av ekolodet får du koll på allt från strukturer, vegetationsbälten, fiskstim och intressanta individer. Ekolodet tillsammans med plottern utgör en viktig del av utrustningen för den moderna sportfiskaren. Fiskejournalen har ett bra sortiment av allt från billigare enheter till fullfjädrade monster. Välj din favorit här nedan eller köp ett tillbehör.

Läs mer Förminska text
Vilket ekolod ska jag välja?

Det Finns en mängd olika ekolod och storlekar på skärmar på marknaden idag. För att hjälpa dig navigera i ekolodsdjungeln har vi tagit fram en guide på dom vanligaste funktionerna ett ekolod idag kan erbjuda så att du kan välja vilken modell som passar dina behov allra bäst.

Plotter - Plotter innebär att ekolodet kan visa ett sjökort på skärmen. På vissa ekolod ingår ett bas-sjökort och om du vill ha en detaljerad navigering finns det möjlighet att köpa till ett separat sjökort, ett så kallat minneskort. Vissa modeller erbjuder även möjligheten att spela in sina egna sjökort. Med plotterfunktion kan du planera rutter och sätta ut egna markeringar på kartan. Dessa enheter har inbyggd GPS vilket gör att du ser vart båten befinner sig på sjökartan.

Traditionell 2D vy - Detta är den klassiska ekolodsvyn. Du ser vad som händer i vattnet nedanför givaren och med hjälp av ekolodet kan du följa och se bottenstruktur, djup, vattentemperatur och ekon i frivattnet.

Chirp - Detta är en funktion som man kan säga "städar" den traditionella 2D-vyn från mindre störningar, sediment och skräp i vattnet. Det förenklar det du ser på skärmen, vilket gör att du enklare kan se vad som är fisk i frivattnet, stora som små.

Nedåtseende - Alla varumärken på marknaden idag har sitt eget namn på denna vy: "DownVÚ, Down image, Structur scan" - vi har valt att kalla det för "Nedåtseende". Detta är som en traditionell 2D-vy som visar vad som finns precis nedanför givaren. Skillnaden mellan traditionella vyn och nedåtseende vyn är att denna funktion ger en mycket mer detaljerad bild. Här kan du se enskilda stenar, stockar, träd och fiskar. Detta beror på att givaren mäter en mindre yta och skickar ut fler signaler vilket ger en mycket mer detaljerad bild på skärmen.

Sidoseende - Även här har alla varumärken på marknaden sina egna namn: "SideVÚ, Side image, SideScan". Denna vy visar dig vad som händer på sidorna av båten. Den skjuter snett nedåt åt vardera sida vilket gör att du har möjligheten att se vad som händer runt omkring dig. Denna funktion är väldigt effektiv vid till exempel pelagiskt fiske, grynnor & kanter då du har möjlighet att se exakt var fisken befinner sig. På grunt fiske kan det också vara otroligt effektivt då du kan se växtlighet. När man använder den här funktionen så ska man försöka tänka som om man använder en ficklampa i mörkret och att man "belyser" till exempel en sten från sidan. Man ser alltså skuggbildningen som blir bredvid ekot på skärmen. Blir man en hejare på detta så kan man se om fisken står efter botten, högre upp i vattenmassan och hur stor fisken är. Med denna funktion kan du välja hur stort område åt sidorna du vill se. Vår rekommendation på mindre enheter eller om man precis har börjat använt funktionen är att dra ner området till max 10–20 meter åt varje håll, det gör det mycket enklare för dig som användare att urskilja vad du ser på din enhet.

Realtidsgivare - Kärt barn har många namn "Panoptix, LiveScope, Mega live image, LiveSight och Active target". Vi har valt att kalla givartypen för realtidsgivare för att hjälpa dig navigera blad dom olika modellerna och fabrikaten på marknaden idag. Denna typ av givare har blivit omåttligt populärt inom sportfiske senaste åren och man kan förstå varför. Funktionen ger dig helt plötsligt möjligheten att se i realtid vad som händer i området du skannar av. Inom spinnfiske så har detta varit en efterlängtad funktion då det ger dig möjligheten att se vad när betet landar i vattnet, hur grynnorna och växtbälten ser ut under vattnet. Detta ger dig som fiskare en ökad möjlighet att fiska på rätt plats vid rätt tillfälle.

Sida
Visa som Rutnät Listvy

69 Produkter

 1. Raymarine CPT-S isfiskegivare CHIRP för Element HV med 2.5 m kabel
  Raymarine

  CPT-S isfiskegivare CHIRP för Element HV med 2.5 m kabel

  Rek. 1390 kr Pris: 1190 kr
 2. Garmin Striker Vivid 7cv med givare GT20
  Garmin
  Betyg:
  40%

  Striker Vivid 7cv med givare GT20

  Rek. 5699 kr Pris: 4995 kr
 3. Garmin Striker Vivid 4cv med givare GT20
  Tillfällig rea 6%
  Garmin

  Striker Vivid 4cv med givare GT20

  Rek. 2899 kr Ordinarie pris 2270 kr Pris: 2125 kr
 4. Garmin NMEA 2000 T-kontakt
  Garmin

  NMEA 2000 T-kontakt

  Pris: 219 kr
 5. Garmin NMEA 2000 Backbone/Drop Cable 4 m
  Garmin

  NMEA 2000 Backbone/Drop Cable 4 m

  Pris: 329 kr
 6. Garmin NMEA 2000 Backbone/Drop Cable 1.8 m
  Garmin

  NMEA 2000 Backbone/Drop Cable 1.8 m

  Pris: 272 kr
 7. Garmin NMEA 2000 Starter Kit
  Garmin

  NMEA 2000 Starter Kit

  Rek. 1169 kr Pris: 1049 kr
 8. Garmin förlängningskablar 12-pin givare 3 m
  Garmin

  förlängningskablar 12-pin givare 3 m

  Pris: 490 kr
 9. Garmin GPSMAP 86s
  Garmin

  GPSMAP 86s

  Rek. 4499 kr Pris: 4494 kr
 10. Garmin Striker Cast GPS
  Garmin
  Betyg:
  100%

  Striker Cast GPS

  Rek. 2249 kr Pris: 2190 kr
 11. Humminbird Helix 5 Sonar G2
  Humminbird

  Helix 5 Sonar G2

  Rek. 4395 kr Pris: 3595 kr
 12. Propspeed Foulfree beväxningsskydd till ekolodsgivare 15 ml
  Foulfree

  Propspeed beväxningsskydd till ekolodsgivare 15 ml

  Rek. 695 kr Pris: 639 kr
 13. Oceanflex kabelstam med säkringsbox
  Oceanflex

  kabelstam med säkringsbox

  Rek. 1695 kr Pris: Fr. 1299 kr
  Välj variant
 14. Berkley Split Discs med bult 1-pack
  Berkley

  Split Discs med bult 1-pack

  Pris: 79 kr
 15. Berkley Kameraarm 60 cm
  Berkley

  Kameraarm 60 cm

  Pris: 498 kr
 16. Berkley SmartPhone hållare
  Berkley

  SmartPhone hållare

  Rek. 849 kr Pris: 576 kr
 17. RAM Mounts Humminbird fäste med D-kula och 12 cm arm
  RAM Mounts

  Humminbird fäste med D-kula och 12 cm arm

  Rek. 2595 kr Pris: 2250 kr
Sida
Visa som Rutnät Listvy

69 Produkter