Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Belöning för hårt slit

Den här långa gäddan är en belöning för hårt slit. Simon Lantz och hans kompis fick kämpa rätt hårt innan de äntligen kom ut på isen och fick ismetegrejorna på plats.
Simon, som bor i Sävsjö i Småland, berättar han och kompisen fick uppleva en del krångel innan de äntligen kom fram till sjön – för att upptäcka att isen inte höll. Det blev att dra iväg till en annan sjö och först framemot niotiden kom ismeteprylarna ut.
Efter en dryg timma gick Simon ett varv för att rensa hålen och när ett av spöna fällde trodde han att han själv av misstag löst ut det. Men när han lyfte spöt fick han snart annat besked och efter en nervpirrande fajt kunde han landa en riktigt lång gädda. Den lyfte hans personbästa med många kilo, trots att den inte var så fet. 11,16 kilo på 124 centimeter är ändå oerhört respektabelt.
Svenne Andersson

Bilden lär väl inte få pris i någon fototävling, men det är ju inte vad 100-klubben handlar om. Gäddan mätte 124 centimeter och det är det som räknas.


Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta