John Kärki och havsöring har under de senaste åren blivit en synonym kombo, framför allt för havsöringfiskarna runt stockholmsregionen. Nu står Kärki på Fiskejournalens stora scen för att lära dig några fångstgivande tips. " /> Bli en bättre havsöringsfiskare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

12 månader sedan Sverige Mathias Arnham
Lär dig mer om den svårflörtade havsöringen. John Kärki står på stora scenen under Sportfiskemässan nästa vecka.
Bli en bättre havsöringsfiskare

John Kärki och havsöring har under de senaste åren blivit en synonym kombo, framför allt för havsöringfiskarna runt stockholmsregionen. Nu står Kärki på Fiskejournalens stora scen för att lära dig några fångstgivande tips.
Havsöringen är en föränderlig fisk, den finns på många ställen i olika miljöer, salta som söta och äter allt från småkryp till större byten. Att lyckas överlista den kräver ibland lite av fiskaren och det är just här som John Kärki kommer in.

– Jag kommer dela med mig av fem nycklar till havsöringen, alltså en handfull tips som kommer göra ditt havsöringfiske mer framgångsrikt, berättar John Kärki.

– Jag kommer dela med mig av fem nycklar till havsöringen, alltså en handfull tips som kommer göra ditt havsöringfiske mer framgångsrikt, berättar John Kärki.

John har lagt ner många timmar på att utvecklas som öringfiskare och framför allt på ostkusten. Häng med på en silverkantad resa runt Stockholms ö-rika havsöringkust och bli en bättre havsöringfiskare du med.

John står på scenen följande tider:
Fredagen den 20 mars klockan 15:30-15:50
Lördagen den 21 mars klockan 16:00-16:20

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta